Menu

A tánc a mindenük

2007.05.03.

A Tánc Világnapját minden évben megünneplik a kerületben tevékenykedő táncosok, s évek óta ennek a programnak Pestújhelyi Közösségi Ház ad otthont.

Amint Pintér Zsuzsanna, a ház vezetője s egyben az este háziasszonya elmondta, az idei ünnepség egy kicsit eltért a korábbiaktól, mivel eddig csak a házban működő táncos csoportok mutatkoztak be a tánc színes palettáján, ám idén az este második részében a profi- és félprofi táncosok, valamint a táncokat oktatók is bemutathatták tudásukat.
S hogy kik is léptek színpadra nagy taps kíséretében?
Először néptánc bemutatót láthattunk: a Szilas Együttes mini utánpótlás csoportja (oktatók: Szűcs Dávid és Szűcs Szilvia) örömtáncot lejtett, majd a
Szilas együttes utánpótlás csoportja, a Babits csoport rábaközi táncot mutatott be,oktatóik: Dóra Fruzsin és Molnár Sándor
A házban életkoruknak megfelelően több csoportot is működtet a Lendület Táncklub, ahol Bitay Andrea a táncoktató. A Mocorgók csoport a Grease című rockmusical egy részletét adták elő, míg a Vadócok a Tánc, tánc című produkciójukkal léptek a színpadra. A Ricsajoktól afrotáncot, majd a Puskalábú fruskáktól a Maszk című film egy részletére koreografált táncot láthattuk. A klub legidősebb tagjai, az Ördögi görlökpedig ismét tanú bizonyságot tettek arról, hogy ők már szinte félprofik.
A PeKH akrobatikus rock and roll csoportját Mandics Edit tanítja.Ők amennyire kicsik, annyira lelkesen ropják a rockit. A PeKH haladó hastánc csoportja (oktató: Palkovics Katalin) egy teljesen más, s az utóbbi években egyre sikeresebb táncműfajt mutatott be.
Sarkadi Richárd és Nyerges Kasszandra a Megadance Táncstúdió, s ezen belül Krekuska Ferenc növendékei. Ők egy fergeteges cha-cha-chat roptak el.
S ahogy a műsor elején is elhangzott: az est második részében a félprofik, profik kerültek előtérbe: Aamínah (Palkovics Katalin) hastáncbemutatóval varázsolt el mindenkit, míg a Szilas néptáncegyüttes boldogi táncokat mutatott be. A néptáncegyüttes művészeti vezetője Molnár Sándor.
Ismét egy másik táncstílus a break, ám ilyet is megtekinthetett a közönség, majd egy akrobatikus rock and roll formációt láthattunk először Vertigótól, majd a Tringli Zsolt és Molnár Diána párostól. Ők a Palota Táncművészeti Iskola és Közhasznú Egyesület táncosai. Művészeti vezető: Szmrecsányi Ildikó és Dákai Tamás
Tornádó 2000 Sportegyesület színeiben a felnőtt női kisformáció Budapest Bajnok csapata mutatott be egy akrobatikus rock and roll egyveleget, majd
Ekrmann Zsuzsanna és Vágány Balázs, akik a Tornádó 2000 Sportegyesület c kategóriás felnőtt párosa. Mindannyiuk edzője: Perneki Ildikó.
Azt hiszem, aki ezen az estén Pestújhelyen sétált, csak táncos lábúakkal találkozhatott. Ők vagy a fellépők voltak, vagy a közönség tagjai, akik a zenével és a táncokkal átitatva lépdeltek hazafelé.