Menu

A Szinyeis diákok adventi koncertje
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.12.07.

December 3-án délután vette kezdetét az Újpalotai Közösségi Házban a három egymást követő vasárnapi adventi koncertsorozat, melyen különböző énekkarok hangolják rá az egybegyűlteket a karácsonyvárás időszakára.

A legelső alkalommal a Szinyei Merse Pál Gimnázium kórusa lépett fel Horváth EÖ Tamás vezényletével, miközben Horváth Dorottya saját versét, Horváth Tamás pedig a nemrégiben megjelent novelláskötetéből olvasott fel egy részletet, a Kiskarácsony című novellát. Az énekkar reneszánsz énekek, spirituálékat és Kodály műveket adott elő, miközben Szemenyei Eszter fuvolajátékát Horváth Dorottya kísérte zongorán.
A koncert zárásaként a Csendes éj című mű hangzott el négyszólamban, majd teaházi keretek között beszélgethettek az egybegyűltek egymással, miközben aprósüteménnyel és teával kedveskedtek a vendéglátók.
Legközelebb ezen a hétvégén a Noé Énekegyüttes ad elő tradicionális magyar karácsonyi- és népszerű angolszász karácsonyi dalokat, majd december 17-én 18 órakor az Újpalotai Református Missziói Egyházközség Zenekarával adventi és karácsonyi dalokkal, megzenésített versekkel adja meg az ünnep hangulatát.

Kapcsolódó linkek:

Képes beszámoló