Menu

A sportolás jótékony hatása

2005.08.28.

Az elmúlt napokban Avarkeszi Béla civil referens a Kossuth terembe hívta egy megbeszélésre a kerület azon civil szervezeteit, amelyek fogyatékkal élők rehabilitációjával, érdekképviseletével foglalkoznak illetve az Egyesített Szociális Intézmény Fejlesztő Gondozó Központjának vezetőjét.

A beszélgetés témája a fogyatékkal élők tömegsportolási lehetőségének megteremtése volt. Az egyeztetésre meghívást kapott a Vérképzőrendszeri Betegekkel Foglalkozó Alapítvány, a Cortex Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért, a Sclerosis Multiplex Budapesti Egyesület XV. kerületi Szervezete, az Értelmes Életért Alapítvány, FENO- Kádas Endréné vezeője
Meghívást kapott még az UJPA Stoma Klub Egyesület, Magyar Lupus Egyesület (MLE).
A közel kétórás összejövetelen a felmerülő problémák megoldására választ kaphattak a részt vevők: Kovács Judit, a Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetségének ügyvezető elnöke, aki egyben a Budapesti Sporttanács alelnöke ígéretet tett arra, hogy a különböző sportolási lehetőségekről, rendezvényekről anyagokat, s ezekre meghívókat küld, melyeket az érintett szervezetek kézhez kapnak.
A tömegsportolási lehetőség megteremtéséhez segítő kezet nyújt a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ is, s ezen belül Brazzorottó Jenőné, elnök-igazgató, aki szintén jelen volt a megbeszélésen.
-Nagyon sokat kaptunk az elmúlt időszakban, években az önkormányzattól, s most mi is szeretnénk segíteni-mondta az elnök-igazgató.
Annak érdekében, hogy a kerületben élő fogyatékkal rendelkezőknek legyen lehetősége a tömegsportolásra, az iskola Pattogós utcai épületében a testnevelő tanárokkal közösen találkozhatnak, s beszélgethetnek az érintett civil szervezetek képviselői augusztus 31-én délután.
Mindemellett felmerült a Kossuth teremben folytatott megbeszélésen az is, hogy szükséges lenne a fogyatékkal élőkkel foglalkozó Civil Műhely létrehozása, amely példaértékű lehetne a fővárosban a többi kerület számára is.

Kapcsolódó hírek: