Menu

A spicctől Mozartig
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.06.05.

Pénteken este a Csokonai Művelődési Ház színháztermében olyan sokan gyűltek össze, hogy egy tűt sem lehetett leejteni. Ugyanis a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola kilencedik és tizedik osztályos növendékeinek vizsgaelőadása volt.

A műsort Szakál Júlia vezette, aki miután köszöntötte a nézőket, az érdeklődő családtagokat és a vizsgabizottság tagjait, a színpadot átengedte a megmérettetésre váró diákoknak.
Először spiccvariációkat mutattak be mindkét évfolyam növendékei- a kilencedikesek Léo Delibes: Coppélia című balettjére, míg a tizedikesek Cesare Pugni zenéjére táncoltak.
Az első részben ezután egy igazi bohócmese elevenedett meg- többek között a kötéltáncossal, az artistával, az állatidomárral és természetesen a bohóccal együtt, majd Mozart variációkra láthattunk egy koreográfiát, míg Enya zenéjére az Áradás című kompozíció került a színpadra.
A második részben végig a tizedik évfolyam táncosai élő zenére (Irtl Melinda, hegedű, Sinha Róbert, gitár, Tar Gergely, dob) táncolták el az Elemek című darabot. A zenét Sinha Róbert írta. A diákok igen színvonalas produkciókkal készültek, mellyel mind a zsűrit, mind a közönséget elbűvölték. Az egyetlen bánata mindenkinek csak az lehetett: csupán egy előadást láthattunk, ám ha figyelemmel kísérjük a növendékek életének alakulását, reményeink szerint többek nevével találkozhatunk még a nagybetűs élet során.
Az idei tanévben a kilencedikesek (Boros Eszter, Csányi István, Csongor Nóra, Dragos Dániel, Feyzioglu Deniz, Gáspár Eszter, Kerekes Renáta, Komjáthi Zsófia, Labanc Fanni, Legéndi Réka, Murgács Bea, Németh Boglárka, Orbán Gábor, Rimár Ilona, Ruzsa László- osztályfőnök: Benkovics Sándor) és tizedikesek (Bánki Anna, Eschwig Hajts Erzsébet, Hutter Dorottya, Juni Emese, Kapitány Szilvia, Kenessey Petra, Kováts Ildikó, Makai Henriett, Móré Liza, Németh Noémi, Petődi Szandra, Petz Vivien, Tóth Krisztina, Tóvári Éva- osztályfőnök: Lukács Ágnes) tánctanára Dákai Tamás, Lemesánszky Mónika, Mándy Ildikó, Szmrecsányi Ildikó, Szűcs Simon volt, művészeti vezető: Szmrecsányi Ildikó. Mindannyiuknak gratulálunk!

Kapcsolódó cikk:

Kapcsolódó link:

Képes beszámoló