Menu

A rendőrség felvilágosító munkája

2004.06.25.

A XV. kerületi rendőrkapitányság már évekkel ezelőtt megkezdte a diák-felvilágosító iskolaprogramját, melyet idén tavasszal újra indított.

– A következő tanévben folytatni kívánjuk ezt a programot, hiszen szükségesnek tartjuk, hogy a tanulók és a rendőrök között a kapcsolat a bizalom elvén működjön- mondta Megyeri Károly rendőr hadnagy. A gyerek, a fiatal, de más is, ha a körülmények úgy hozzák, bátran forduljon a rendőrhöz, kérdezzen tőle, kérje segítségét. Mert ugyan van egy régebbi szlogenje a rendőrségnek, miszerint „ Szolgálunk és védünk”, de ez már nem megfelelően mutatja be az állampolgár és a rendőrség kapcsolatát. Mindezt inkább az „Együtt, egymásért, környezetünkért” jelmondat fejezi ki.
– A következő tanévben folyamatosan fel kívánjuk venni a kapcsolatot a kerület iskoláival, tanulóközösségeivel, de várjuk az érdeklődést mások részéről is ( pl. nyugdíjas klubok, lakóközösségek ). Előadásaink között–igény szerint- a klasszikus témák: kábítószer-fogyasztás, kábítószer-probléma, a gyermek-és családvédelem, vagyon- illetve környezetvédelem, közlekedési ismeretek témák szerepelnek, melyeket felkészített helyi előadók ( szakelőadók, körzeti megbízottak ) tartanak, de terveink között szerepel más témákra specializált előadó felkérése is.
– A vagyonvédelem területén szándékunkban áll egy ismertető összeállítása, melyet ezt követően kiadnánk és megfelelő támogatás esetén valamennyi kerületi lakos számára hozzáférhetővé tennénk.
– Természetesen számítunk a lakosság, az iskolák, a programunkat helyeslő személyek támogatására, témáinkat bővítő megkeresésükre, ötleteikre!