Menu

A REAC jó évet zárt

2003.07.21.

Maratoni menetelés ért véget az elmúlt hétvégén a labdarúgó NB I/B-ben, ahol húsz klub képviselői kezdték meg a pontgyűjtést. A REAC csapata egyértelműen jó évet zárt, még akkor is, ha a szakvezetői vélemények között némi eltérés is érzékelhető.

Ez alkalommal egyébként a korábban nagy terveket (inkább álmokat) szövögető Diósgyőri VTK-t látta vendégül a palotai együttes. A korábban sok éven át az NB I-ben is helyt állt diósgyőriek arról is híresek, hogy az élvonalban nekik volt az egyik legnagyobb szurkolótáboruk.

REAC – Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

REAC: Szentpéteri (Kövesfalvi, 72.p.) – Dinka, Gabala, Virágh, Hajba – Kőhalmi, Máj (Werle, 70.p.), Lukács B., Makra – Véber, (Polonkai, 60.p.), Nyerges.
Hosszú idő után állhatott ismét a kapuba a fiatal tehetség, Szentpéteri Viktor, aki határozott közbeavatkozásokkal igazolta Mészöly választását. A meccs előtt egyébként az okozta a legnagyobb izgalmat, hogy a játéktól végképp visszavonulni készülő, egykori újpesti sztárjátékos, Véber György (aki profiként megjárt a Izraelt is) fellépése bizonytalan volt. Végül azonban rendbe hozták, így ő is pályán volt az első félórában nem különösebb izgalmakat hozott meccsen. A monotóniát egy, a 26. percben kialakított vendéghelyzet zavarta meg, majd a 35. percben Makra nagy lövése jelentett izgalmas eseményt. A nagy „altatás” közben szinte észrevétlenül szerzett vezetést a REAC: a kapu előtti forgolódásból Hajba jött ki a legjobban, s közelről a hálóba kotorta a labdát. (1-0).
A szünet sem hozott érdemi változást, a játék közepes iramban folydogált. A 60. percben nagy taps közepette Véber lekocogott a pályáról, nyolc perccel később éppen a helyére beállt Polonkai Attila passzából Lukács B. volt eredményes (2-0). A REAC végül megérdemelten nyert.
– Bár elégedett vagyok az elért 4. hellyel, minden idők legjobb REAC-helyezésével, ám az is igaz, menet közben jön meg az étvágy – summázott a csapat edzője, Mészöly Géza. – A győzelmek száma alapján másodikok vagyunk, a tavalyi Keleti csoportból mi végeztünk legelől, megelőzve a komoly élvonalbeli múlttal rendelkező Diósgyőrt és Nyíregyházát is. A téli szünetben megjelölt feladataink közül sikerrel teljesítettük az idegenbeli győzelmek arányának növelését.
Mészöly Gézát követően a csapat menedzserét, a klubigazgató Kutasi Róbertet kérdeztem.
– Ami biztos és örvendetes: az NB I/B idei gólkirálya, az idáig a Balassagyarmatban szerepelt Havrán József már a mienk! Ugyancsak a REAC játékosa lesz az NB III-ba száműzött Százhalombatta egyik erőssége, Felföldi Csaba is.
Végül a legnagyobb főnököt, a sportkört az önkormányzattal együtt támogató Jármű Rt. vezérigazgatóját, a sportkör elnökét, Forgács Józsefet is megkérdeztem.
– A tervet (1-6. hely) teljesítettük, mégsem vagyok maradéktalanul elégedett – summázott. Kicsit nagyobb odafigyeléssel több rangadót megnyerhettünk volna, tehát az első három hely elérhető realitás volt.