Menu

A Pintér Gábor által is jóváhagyott jutalmat támadja a Fidesz

2019.09.24.

Ahelyett, hogy a nyilvános költségvetési egyeztetésre készülne, hazug állításokkal kampányol a XV. kerületi Fidesz.

Az elítélt Pintér Gábor és párttársai nyolcszor mondtak nemet eddig a kerület 2019-es büdzséjére és a városrész fejlődését előmozdító javaslatok helyett most is évekkel ezelőtti ügyekkel foglalkoznak.

A XV. kerületi jegyző jutalmával a hazugságok terjesztéséért a Fidesz országgyűlési frakciójától évi hatmillió forint fizetést kapó Csonka László foglalkozott kedd délelőtt.

A saját választókörzete fejlesztéseire nyolcszor nemet mondó Csonka László bebizonyította: a testületi üléseken kizárólag a pártutasításokat követi, az ott elmondottakat nem. Ugyanis úgy állította be, hogy a jegyző 2019-ben jutalmat vett fel, miközben többször elhangzott: a XV. kerületi Polgármesteri Hivatalban ebben az évben egy forint jutalmat sem fizettek ki.

Csonka László szavai arra mutatnak rá, hogy teljesen felbomlott a belső kommunikáció a XV. kerületi Fideszben. Ugyanis a képviselő olyan jutalmakat kért számon a jegyzőn, amelyek jelentős részét frakcióvezetője, az elítélt Pintér Gábor fizettette ki. Ahogy a fenti képen látszik, Pintér Gábornak (az aláírása kerettel kiemelve) alpolgámesterként 2015-ben még semmilyen kifogása nem volt a jegyző számára kifizetendő összeggel. Maga is aláírta az utalványozást, vagyis városvezetőként  ő is tevékeny részese volt a jegyző jutalmazásának.

Mindeközben Németh Angéla polgármester azon dolgozik, hogy a fideszes nemek miatti nyolc sikertelen szavazás után a Kúria által szabott határidőre legyen a kerületnek költségvetése. Ennek érdekében a polgármester nyilvános egyeztetésre hívta október 1-ére a frakciókat és független képviselőket.  A Fidesz válasz helyett hamis állításokkal állt elő.

A kedden elhangzottakkal kapcsolatban Lamperth Mónika megtette a szükséges jogi lépéseket.