Menu

A legnagyobb játszótér is megújult

2006.09.20.

A kerület 14. új, az EU-s előírásoknak megfelelően átépített játszóterét vehették birtokukba a kisebb és nagyobb gyerekek szeptember 20-án délután.

Az ünnepélyes átadáson a Molnár Viktor utcai óvodások, óvó nénijeik, szüleik és a Neptun utcában lakók örültek közösen annak a több mint ezer négyzetméteres területen fekvő játszótérnek, melyen a mind a 14 év alatti gyerekek, mind szüleik, nagyszüleik tudják hasznosan eltölteni az időt.
A bekerített játszótéren mászókák, homokozók, hinták, csúszdák, pihenőpadok várnak mindenkit, miközben ivókút és köztéri szemétgyűjtők is találhatóak a területen.
A zöldfelület-fejlesztés érdekében a túlnőtt koronájú fák gallyazása, cserjék, fák, talajtakarók ültetése, gyeptelepítés, egynyári virágok ültetése is megtörtént.
Az ünnepségen az ovisok rövid műsorát követően Tóth Imre önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd ezzel folytatta:
-Láttuk, milyen volt és milyen lett ez a játszótér! Ez a 14. játszótér, melyet az elmúlt évek alatt felújítottunk. S célunk az, hogy a kisebb-, valamint a többi játszóteret is felújítjuk.
Hajdu László polgármester mindehhez hozzátette, hogy a kerület legnagyobb játszótere közel negyven millió forintból újult meg, melyből 18,6 millió Ft-ot pályázati úton nyert a kerületi önkormányzat a Fővárosi Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Bizottságától zöldfelület-fejlesztési támogatás keretében.
-Azért építettük, hogy az apukák lehozzák gyermekeiket ide, miközben az anyukák vásárolnak, főznek- mondta humorosan a polgármester. A játszóteret éjszaka zárva fogjuk tartani. A kutyákat nagyon szeretjük, de nem a játszótéren illetve a vandáloktól is védeni szeretnénk! Szeretnénk ugyanis, ha öt év múlva is ilyen szép lenne a játszótér!
A polgármester szavait követően Mandúr László, az Országgyűlés alelnöke adta át jelképesen a játszóteret,s kérte, hogy ne csak az apukáknak, a gyerekeknek, hanem az anyukáknak is ugyanúgy legyen öröm a játszótéren tartózkodni.
-Vegyék birtokba a gyerekek! Óvják, hogy a később születendő gyermekek is élvezhessék az itt elkészült játékokat!
A gyerekek szinte erre a végszóra vártak, s máris igyekeztek minél hamarabb belakni a játszótér legkisebb zugát is, s élvezni a szebbnél szebb játékok adta lehetőségeket!