Menu

A Kozák téren kint és bent

2008.06.10.

Igaz, néhány héttel később, mint ahogy megszokhattuk, de idén is sor került a Kozák téri Közösségi Ház által szervezett Kozák téri Nap rendezvényeire.

Az, hogy most később volt, örömteli oka van: a bejárat mellett egy színpadot kapott a ház, és ezzel párhuzamosan az udvar is megújult, a ház megközelítése pedig akadálymentessé vált. Ezt az ajándékot kapta idén a ház az önkormányzattól.
Egy másik változás is volt a korábban megszokottakhoz képest: most nem költözött ki a ház a térre, hanem a saját kis udvarán, kertjében várta az amúgy is a közösségi házba járókat, az itt működő csoportok tagjait. Olyan igazi családiassá vált ez az ünnep, melyen épp úgy megtalálták a kellő foglalatosságukat a gyerekek, mint a felnőttek. A programok között szerepelt a
Csöpp Színház gyermekelőadása, nemezlabda és virágkészítés a kézműves játszóházban, játékos sport és ügyességi vetélkedők, dalos játékok, énekek, körjátékok, aszfaltrajz és kupakkereső verseny, kókuszgolyó készítő verseny, illetve a Pesti Musical Stúdió tagjai rajzfilmslágereket adtak elő. Mindeközben a felnőttek közösen főztek a bográcsokban- a ház nyugdíjas klubjának tagjai bográcsgulyást, a madarászok sertésből és marhából vegyes pörköltet, a baráti klub tagjai pedig pacalpörköltet készítettek-, a Cassandra Táncstúdió Kozák téri növendékei bemutatót tartottak épp úgy, mint a hastáncosok, filmslágereket, musicaleket adtak elő a Pesti Musical Stúdió tagjai, Tommy Wonder is slágereket énekelt, míg az Essence Band koncertet tartott. Utóbbira, valamint a karaoke partira azonban az esős idő miatt már a ház falai között került sor.