Menu

A Kerület Jövőjéért, a pedagóguslét múltjáért

2010.06.10.

A XV. kerületi Önkormányzat képviselő-testülete Rákospalota, Pestújhely, Újpalota fejlődésének előmozdításában kiemelkedő munkát végző pedagógusainak elismerésül a „Kerület Jövőjéért” díjat adományozott.

A „Kerület Jövőjéért” díjat átadta Hajdu László polgármester és Király Csaba alpolgármester.

2010-ben „Kerület Jövőjéért” díjban részesült:
Bacsa Gáborné
Bacsa Gáborné 1975 óta tölt be közalkalmazotti állást a XV. kerületben. 1978 szeptembere óta dolgozik a Kerületi Nevelési Tanácsadóban.
Óvónőként kezdte pályafutását a kerületi Molnár Viktor óvodában.
A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán szerzett gyógypedagógiai tanári oklevelet.
Munkájára az igényesség, a feladatok felvállalása, módszertani sokszínűség jellemző mindmáig. A Nevelési Tanácsadóban gyerekekkel, szülőkkel, pedagógusokkal dolgozik egyéni fejlesztés és tanácsadás, valamint a kerület óvodáiban tartott előadások, szülői értekezletek keretében. Kapcsolatot tart a kerületi óvodákban és iskolákban dolgozó pedagógusokkal, ha szükséges, helyszínen konzultál.
A kollégák körében elismert szakmai tekintély.
Fontos számára a család, a kerületi intézmények és a Nevelési Tanácsadó jó kapcsolata.
Évek óta szervezi a kerület óvodásainak iskolaérettségi vizsgálatát, jó és hatékony kapcsolatot ápol a Szakértői Bizottságokkal is.
1996 óta ellátja a Nevelési Tanácsadó vezető-helyettesi feladatait is. 2009-ben átmenetileg elvállalta a vezetői feladatokat, biztosítva ezzel a munka folyamatosságát a vezetőváltás lebonyolításáig.

Balogh Ildikó
Balogh Ildikó 35 éve dolgozik a jelenlegi munkahelyen, a Hartyán közi Óvodában óvodapedagógusként, és több, mint húsz éve óvodavezetőként.
Szakmai tevékenysége példás akár a gyermekszeretetről és gondoskodó nevelő-oktató munkáról legyen szó, akár a szülőkkel kialakított jó kapcsolatáról. Személyisége példa, hagyományteremtő kezdeményezései ismertté tették („Kodály óvodás kórushangversenyek”, ovis-sport bajnokságok). Hite, hogy a gyermekek nevelését nem lehet elég korán kezdeni, ezért intézményét a kerületi kulturális élet bölcsőjének tekinti.
Figyelmet fordít önképzésére, de munkatársai felkészültségének növelésére is.
Nyugodt, kiegyensúlyozott és mindig pozitív kicsengésű véleményével a pedagógusok érdekeit jól képviseli, a pályakezdő és idősebb kollégáknak egyaránt követhető példát mutat.
Díját később veszi át. A 35 éves óvoda kollektívája Agárdon ünnepel.

Balogh Attiláné
Balogh Attiláné első munkahelye a Micimackó Óvoda, ahol nagy szeretettel és gondos figyelemmel kezdte meg a gyermekek nevelését és folytatja napjainkban is.
Empátiája a gyermekek iránt és a szülőkkel való kapcsolat kialakításában kezdettől mindenki számára megnyerő volt. Az elmúlt húsz év alatt csoportjaiban a gyermekeket mese- és irodalomszeretetre, a dramatizálás megvalósítására tanította.
Az óvodai közösségért végzett munkákban aktív és példamutató. Önképzéssel, továbbképzéseken való részvétellel mélyíti tudását, hogy az egyre több feladatot jelentő sajátos nevelési igényű gyermekek ismereteit, egyéni képességeit mind jobban tudja fejleszteni, iskolára előkészíteni.
Az óvoda nevelőtestületében halk szavú egyénisége, embersége mindenki által elismert. Újszerű „családbarát” közösségformáló nevelő-oktató munkája példaértékű. Nagy szerepe van az óvoda környezetvédelmi programjainak megvalósításában is.
Az óvoda elismertségének egyik biztos pedagógiai támasza, akinek figyelme az intézmény külső képének megjelenítésére is minden esetben kiterjed.

Kenézné Sarlós Mariann
Kenézné Sarlós Mariann 1993 óta tanít a László Gyula Gimnázium, Általános és Óvoda alsó tagozatán, rendkívül magas szakmai színvonalon, kiemelkedő pedagógia érzékkel.
Számos továbbképzésen vett részt az évek során, melyet saját munkájában magas fokon hasznosít és a 3-4. évfolyam évfolyamvezetőjeként tovább ad kollégáinak.
Kedves, szerény, segítőkész tanító néni, akihez mindig lehet a problémákkal fordulni, mindig ügyesen kezeli a konfliktusokat és találja meg a megfelelő kompromisszumos megoldásokat. Több iskolai és kerületi rendezvény, verseny főszervezője, melyek közül kiemelkedik a kerületi Aranytoll helyesírási verseny.
Kollégái, a gyerekek és a szülők tisztelik, becsülik, nagyra tartják mindennapi, szorgalmas, kitartó munkájáért.

Nagy Edit
Nagy Edit 18 éve dolgozik a Csokonai Művelődési Központ Pestújhelyi Közösségi Házában népművelőként, a közösségi ház szakmai munkájának meghatározó személyisége.
Az épületben működő Külvárosi Szalon galéria kiállításainak tervezője, szervezője.
A népszerű Pestújhelyi Napok rendezvénysorozat kreatív szervezője, a Pestújhely történetét bemutató helytörténeti jelentőségű dokumentumokból, tárgyakból szervezett szakszerű, esztétikus és vonzó kiállítás-sorozat szintén az ő munkáját dicséri.
A kerület általános iskolás diákjai körében több évtizede sikeres Farsangi Fesztivál tehetségkutató programjainak szervezője, házigazdája.
Hiteles személyiségével és művelődésszervező munkájával nagyban hozzájárul a közösségi ház otthonos, befogadó légkörének fenntartásához.
Nagy Edit megbízható, kiemelkedő munkavégzéséveI kivívta a ház látogatóinak, a pestújhelyiek és munkatársainak tiszteletét, szeretetét.

Sági Ferenc
Sági Ferenc sport pályafutását tíz évesen kezdte labdarúgóként, majd később áttért az atlétikára hosszútávfutóként. Már serdülő korában első osztályú versenyző lett. Több egyesületben is sportolt, klubjai: Újpesti Dózsa, BVSC, MTK, és Szolnok. Az atlétikában hosszú távokon vett részt, 3000 m-től a maratoni távig.
10x-es magyar bajnok, 18x-os válogatott versenyző. Számos utcai maratoni futóverseny győztese itthon és külföldön egyaránt. 1988-ban a Kanadában rendezett Ifjúsági Világbajnokságon 8. helyezett. 2004-ben fejezte be az élsportot, közben sportmenedzseri és atléta edzői végzettséget szerzett.
2004-től az Ifjúsági és Sportközpont szakmai igazgató helyetteseként dolgozott, majd 2007-ben választották meg a REAC Sportiskola SE elnökének. Átalakította az elnökséget, rendszeressé tette az elnökség üléseit, melyben helyt kapott a szülői képviselet is. Átszervezte, megerősítette a szakosztályokat, melynek eredményeként 5 szakosztályból 7 lett, és a 170 igazolt versenyzővel szemben napjainkban több mint 400 igazolt versenyző sportol az egyesületben. Két új szakosztály alakult a sakk és a súlyemelés.
A labdarúgó szakosztályban országosan elismert szakmai munka folyik.
Az egyesület elnöke a kerületi óvodákkal és iskolákkal példás együttműködést alakított ki.
Az egyesület hazai és nemzetközi kapcsolatai – több sportágban – kiterjedtek.
Szakmai munkája elismeréseként Kerület Jövőjéért díjban részesül.

Selényiné Stier Márta
Selényiné Stier Márta 1978 óta dolgozik a Kolozsvár Általános Iskolában biológia földrajz szakos tanárként. 1996 óta igazgatóhelyettesi, 2000-től intézményegység – vezetői, 2001-től az Általános Iskola szakmai vezetői és elnökigazgató-helyettesi feladatokat lát el.
Pedagógiai munkája, a tantestület szakmai irányítása mintaszerű. Az egységes követelménytámasztás kialakítása érdekében céltudatosan irányítja a nevelői közösséget. Feladatait magas szinten látja el. Körültekintően szervezi meg a tennivalóit, vezetői feladatait nagy felelősséggel végzi, a munka ellenőrzését, értékelését, segítő szándékkal teszi.
Átgondoltan és reálisan értékeli a pedagógusok szakmai munkáját. Folyamatosan nyomon kíséri a tanulók előmenetelét, tanácsaival segíti az osztályfőnökök nevelő munkáját. Folyamatosan képezi magát a vezetői ¬ szakmai feladatok különböző területein, innovatív személyiség, nyitott a változásokra.
Kapcsolata munkatársaival és a szülőkkel jó, korrekt. Kollégái és a gyerekek tisztelik és becsülik.

Soós Lászlóné
Soós Lászlóné 29 éve, 1981-ben kezdte óvónői pályafutását. A XV. kerületbe, a Szent Korona Általános Iskola és Óvodába 18 éve került. Volt óvodavezető, majd 2000-ben, az oktatási hálózat átalakítása során óvodai telephelyvezető lett. Óvodája, a Mozdonyvezető utcai tagóvoda egyedülálló, speciális feladatokat lát el a kerületben, amelyeknek bevezetésében kiemelkedő szerepet játszott. Ezek közé tartozik a cukorbeteg és a különböző ételallergiás gyermekek integrált nevelése, valamint a beszédfogyatékos gyermekekkel való egyedi foglalkozás.
Nevelő-oktató munkájában rendkívül megbízható, pontos, alapos. Szakmai fejlődésére igényes, szinte folyamatosan képezi magát. Vezetői feladatai kifogástalan ellátásához vezetőképzőt és informatikai tanfolyamot végzett, szakmai és módszertani ismereteinek elmélyítéséhez pedig a „Játék és tánc az óvodában”, valamint „A tanulási zavarok korai felismerése és korrekciója egyéni fejlesztéssel az óvodában” című tanfolyamokon vett részt.
Messzemenően együttműködik az iskola vezetőivel, pedagógusaival. Kollégái tisztelik, szeretik, munkája, személyisége követendő példaként áll előttük. Kitűnő kapcsolatot alakított ki a szülőkkel és a gyerekekkel.
A 2007/2008-as nevelési-oktatási évben az Ozmán utcai óvoda átköltöztetésében és annak előkészítésében is fáradhatatlan, kiemelkedő munkát végzett.

Szűcsné Buczkó Éva
Szűcsné Buczkó Éva 1997-től dolgozik a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda. 2001-ig tanítóként alsó tagozatban iskolaotthonban oktatott, 200 l-től pedig felső tagozatban tanít.
Az eltelt több mint 30 esztendő alatt folyamatosan képezte magát. Könyvtárosi oklevelet, ECDL bizonyítványt szerzett, módszertani tanfolyamokon vett részt, majd legutóbb elvégezte a nem szakrendszerű oktatásra felkészítő 120 órás képzést is.
Naprakészen tájékozódik a szakirodalomban. Konferenciákon, szakmai előadásokon vesz részt.
Hosszú pályafutása alatt több évig látott el osztályfőnöki tevékenységet.
Segítőkész hozzáállása, a nehéz helyzetű, problémákkal küzdő tanulók megsegítése példaértékű. Tanítványait a munkafegyelemre neveli, az önművelés igényének felkeltését fontos feladatának tekinti.
Órái érdekesek, pedagógiai eszköztára gazdag. Kellő pedagógiai tapasztalattal kezeli a lemaradó, lassabban haladó tanu1ók problémáit. Tanítványait rendszeresen felkészíti a különböző tanulmányi, kulturális versenyekre, rendezvényekre.
Kollégái körében elismert pedagógus, a közösségi élet egyik motorja.
A Károly Róbert-es hagyományok tisztelője és őrzője, a szellemiség, az alapvető pedagógiai elvek és értékek képviselője és közvetítője.

Végváriné Kékhegyi Erika
Végváriné Kékhegyi Erika 1991 óta dolgozik a Czabán Általános Iskola és Óvoda Klapka György utcai óvodájában. 2005-ig óvodapedagógus, majd tagóvoda vezető, 2009 áprilisától két tagóvoda függetlenített intézményegység vezetője.
Nyitottságával, felkészültségévei folyamatosan a megújulást, korszerű szemléletmódot képviselte és képviseli.
Jó kollektívát teremtett, melyben mindenki megtalálta a személyiségéhez illő feladatot. Magas szintű szakmai tudásával és emberségével, fáradhatatlan munkabírásával pozitív vezetői attitűdöt képvisel.
A szülőkkel való kapcsolatát kölcsönös bizalom és tisztelet jellemzi.
2009 áprilisától intézmény egység vezetőként nagy energiát fektetett az egységes óvodai struktúra kialakítására, a jól működő kapcsolatok megalapozására.
Közösségteremtő munkája mellett az épületek korszerűsítéséért, a körülmények javításáért is sokat tett.
Az óvodások számára az óvoda és az iskola közötti átmenet megkönnyítéséért új, közös programot indított be, mely harmadik éve jól működik.
Vezetőként felvette a kapcsolatot a Váci Apor Vilmos Katolikus Tanító- és Óvónőképző Főiskolával, majd irányítása alatt 2007-től gyakorlati államvizsga helyként kapcsolódott be az intézmény a főiskolai pedagógusképzésbe. 2010 szeptemberétől gyakorló óvodai feladatot is ellátnak.
A szakmai tapasztalatok alapján 2010 januárjában a Klapka utcai tagóvodát kérték fel Nemzetközi Módszertani Konferencia megrendezésére 9 európai ország szakembereinek részvételével.
Végváriné Kékhegyi Erika 20 éve dolgozik kerületünkben. Pedagógiai munkáját és vezetői feladatát magas színvonalon végzi, mellyel nemcsak az általa vezetett óvodák, de a kerület számára is elismerést vívott ki.

A Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógia Szakkönyvtárban folyó nevelő-oktató munka az idei tanévben különösen szép és nagyszámú díjat és helyezést eredményezett a növendékeknek és azok tanárainak- hangzott el az ünnepségen.
Az iskola növendékei kerületi szinten 3 első, 4 második, 2 harmadik és 3 Különdíjat, fővárosi szinten 4 első, 2 Kiemelt nívó díj, 2 Nívódíj, 1 harmadik díjat, valamint 3 Dicséretet, országos szinten 4 első, 5 második, 1 harmadik és Különdíjat, tovább nemzetközi szinten 1 Korosztály- és 1 Fődíjat, 1-1 Arany, Ezüst és Bronz fokozatot nyertek. A tanárok erőfeszítéseit a szakmai zsűri országos szinten 9 Különdíjjal jutalmazta. A növendékek az elmúlt években nemcsak az intézmény, hanem tágabb pátriájuk hírnevét is öregbítették.
Az elismerést Kőrösy Róbert igazgatónak Hajdu László polgármester adta át.

Elismerésben részesült¬:
Adamik Tamás kürtművész
Antók Zsuzsanna gordonkaművész
Buzási Gábor fotóművész
Csáky Andrea énekművész
Dudinszky Zoltán klarinétművész
Homor Istvánné zongoraművész
Kissné Breczek Margit festőművész
Dr. Makláryné Baranyai Valéria hegedűművész
Mátyás Jánosné
Nagy Dóra hegedűművész
Némethné Hutka Katalin zongoraművész
Szabó Gábor szobrászművész
Szakács István zongoraművész
Szélné Ángyán Krisztina zongoraművész
Vígh Sándorné zongoraművész
Vígh Sándorné szintén az Oktatási és Kulturális Minisztérium Teleki Blanka –díjában részesült, melyet előző nap vett át.
Würth Boglárka fagott művész

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Teleki Blanka – díja azoknak az „Esélyt Teremtő Pedagógusoknak” adományozható, akik nevelő-oktató, fejlesztő munkájuk során kiemelkedő eredményességgel, odaadással tevékenykednek a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, szociális, egészségügyi okok miatt különleges gondoskodást igénylő tanulók segítésében.

Mátyás Jánosné, a Hubay Jenő Zeneiskola művésztanára az Oktatási és Kulturális Minisztérium Teleki Blanka – díjában részesült, melyet előző nap vett át. A XV. kerületi Önkormányzat elismerését átadta Hajdu László polgármester.

Az Országos és a XV. kerületi Pedagógus Szakszervezet Eötvös József Emlékéremben részesítette Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatát. A díjat átvette Hajdu László polgármester. Az elismerést átadta: Szabó Zsuzsa a Pedagógusok Szakszervezete Országos alelnöke és Hanzelikné Agócs Irén, a XV. kerületi Pedagógus Szakszervezet titkára.

A Pedagógusok Szakszervezete 2000-ben alapított kitüntetésében olyan települések, önkormányzatok részesülhetnek, amelyek a lehetőségeikhez képest a legtöbbet tették a nevelési-oktatási intézményeik színvonalas fenntartásáért, eredményes működéséért, ahol a szakmai és munkavállalói érdekeket egyaránt figyelembe veszik, s a pedagógusok, a közalkalmazottak élet- és munkakörülményeit helyi többletforrások felhasználásával is javítják.
Ebben az évben a Pedagógusok Szakszervezete XV. kerületi Szervezetének döntéshozó fóruma, a Titkárok Tanácsa úgy döntött, hogy a XV. kerületi Önkormányzat képviselőtestülete és polgármestere, Hajdu László érdemes erre a díjra, mert ez a kerület mindig kiemelt jelentőséget tulajdonított és tulajdonít a közalkalmazotti érdekek kiemelkedő szintű képviseletének.
A kerület vezetése a közalkalmazottak érdekeit a mindenkori lehetőségek alapján a legteljesebb mértékben figyelembe vette és veszi, közoktatási koncepciója pedig olyan tárgyi, személyi és működési körülményeket teremt, amely helyi szinten biztosítja a közoktatási feladatok igényes megvalósítását.

Kiemelkedő, több évtizedes pedagógus szakszervezeti tevékenysége elismeréseként Eötvös József Emlékérem Arany fokozatában részesült Nemes Károlyné, a XV. kerületi Pedagógus Szakszervezet Nyugdíjas tagozatának vezetője, a Micimackó Óvoda nyugalmazott dajkája.
Az elismerést átadta: Hanzelikné Agócs Irén, a XV. kerületi Pedagógus Szakszervezet titkára. Nemes Károlyné / Margitka/ 1976 óta dolgozik a Micimackó Óvodában dajkaként. Munkáját mindig nagy odaadással, precizitással végzi. Nyugdíjba vonulásáig, 2007 – ig mint a technikai dolgozók szakszervezeti képviselője látta el feladatát a XV. kerületi Pedagógus Szakszervezetben. A dajkák bizalommal fordultak hozzá, érdekeiket mindig a legmesszebbmenőkig képviselte. A kerületi Pedagógusok Szakszervezete nyugdíjas tagozatának munkáját folyamatosan példamutatóan segíti, 2008-óta pedig a vezetői teendőket is ellátja.

A XV. kerületi önkormányzat képviselőinek és vezetőinek nagy örömet jelent minden évben az 50, 60, 65, 70 évvel ezelőtt szerzett diplomák elismeréséül adományozott díszoklevelek átadása.
A díszokleveleket átadta Hajdu László polgármester, Király Csaba alpolgármester és Németh Angéla, a MOS Bizottság elnöke.

50 éves diplomájának elismeréséül aranyoklevélben részesült

Kovács Istvánné
Kovács Istvánné Molnár Ildikó tanulmányait a Teleki Blanka Tanítóképzőben végezte, érettségi vizsgát 1959-ben tett. Még ebben az évben mint gyakorlóéves tanítójelölt a XV. kerületi Lenin úti, a mai Szent Korona Általános Iskolába került. 1960-ban képesítőt tett a Felsőfokú Tanítóképző Intézetben. Ezt követően állást kapott gyakorlóiskolájában. Itt tanított megszakítás nélkül 2007-ig, 48 éven keresztül. Tanítványai, pedagógustársai körében rendkívül népszerű, példaértékű személyiség volt.
A Szegedi Tanárképző Főiskolán történelem- ének-zene szakos tanári diplomát szerzett. 1980-tól igazgatóhelyettes lett, majd elvégezte a vezetőképzőt. 1990-99 között a kerületi történelemtanárok munkaközösségét vezette. 1998-ban záróvizsgát tett a szaktanácsadó tanfolyamon. Kitüntetései: Miniszteri kitüntetés (1977), Minisztertanácsi kitüntetés kiváló munkáért (1983), Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt (1997)

Madarász Józsefné
Madarász Józsefné Földi Lídia 1960-ban végzett a Dombóvári Apáczai Csere János Tanítóképzőben. Gyakorló éveit a Báta községben töltötte. Képesítő vizsgát a kaposvári Gárdonyi Géza Tanítóképzőben tett jeles eredménnyel.
1962 óta XV. kerületi lakos. Tanítói állást a Pest megyei Szokolyán kapott. A vidéki katedrát pestújhelyire cserélte: Kezdetben a Doktor utcai Általános Iskolában, majd 9 tanévig a Pestújhelyiben, 20 tanévig pedig a Kavicsos köz 4. sz. alatti Lila Általános Iskolában tanított. Ez utóbbiban 1972-78. között igazgatóhelyettesi, 1992-ig igazgatói beosztásban dolgozott.
Pályája utolsó négy évét a Fővárosi Pedagógiai Intézet gyermekvédelmi szaktanácsadójaként töltötte 1996-os nyugállományba vonulásáig.
Nyugdíjas tanárként még három évet tanított lakóhelyén.
1972-ben magyar-történelem szakos tanári diplomát szerzett a Pécsi Tanárképző Főiskolán. Négy évtizedes pályafutása után megbecsült, köztiszteletnek örvendő pedagógusként vonult vissza.

Mészáros Hubáné
Mészáros Hubáné Kukla Margit háromgyermekes családban nőtt fel a MÁV-telepen. 1971-ben szövetkezi lakásba költöztek Újpalotára, jelenleg is ott laknak.
Tanulmányai a Szent Korona utcai Általános Iskolában, majd a Zirzen Janka Tanítóképzőben folytatta. 1960-ban tett képesítővizsgát a Felsőfokú Tanítóképző Intézetben. 1973-ban a Szegedi Tanárképző Főiskolán tanári oklevelet szerzett. Tanított Tápiószentmártonban, Szentmártonkátán, a VIII. kerületben, a XV. kerületi Pattogós utcai általános iskolában. Hartyán közi iskola pedagógusa, majd 1973-83 között igazgatóhelyettese. Ezt követően a Bogáncs utcai Általános Iskola igazgatóhelyettese, majd igazgatója.
1999-ben, 40 év szolgálati év után kérte nyugdíjazását.
Az iskolai feladatai mellett rendszeresen vett részt szakmai továbbképzéseken. Mindenkor aktív részese volt tantestület munkájának, megbízható, tapasztalt kollégaként tisztelték, szerették.
Mészáros Hubáné elmondása szerint ha tehetné, újból ezt a pályát választaná minden szépségével, nehézségével.

60 éves diplomájának elismeréséül gyémántoklevélben részesült:
Plajerné Ruszkai Paula
Plajerné Ruszkai Paula 1949-ben diplomázott a Kalocsai Állami Óvónőképző Intézetben. 1952-től a Pénzügyőri óvodában dolgozott mint óvónő. 1955-ben átkerült az Országos Gumiipari Vállalat óvodájába mint vezető-helyettes óvónő. 1987-ben innen ment nyugdíjba.
Zeneszeretete korán megmutatkozott, 12 éven keresztül tanult hegedülni. Emellett német nyelvtudását is fejlesztette, melyet hasznosítani tudott az óvodában is, játékos formában ismertette meg a gyerekeket a német nyelv alapjaival. Továbbképzéseken, tanfolyamokon bővítette tudását. Munkaadói többször elismerték óvodapedagógusi és vezetői képességeit. 60 éves jubileumát ugyan tavaly ünnepelte, de díszdiplomáját most vette át.

65 éves diplomájának elismeréséül vasoklevélben részesült:
Bolla Tiborné
Bolla Tiborné Gombkötő Margit 1945-ben szerzett népiskolai tanítói oklevelet a Salvator Intézetben. Pályáját vidéki tanítóként kezdte a Csorvás Károly majorban osztatlan iskolában. 1948 őszén áthelyezést kapott Rákospalotára,a Rädda Barnen utcai általános iskolába, ahol alsó és felső tagozaton is tanítottam.
az 1950/51-es tanévben a Szűcs István utcai Általános Iskola igazgatója, majd a kerület tanulmányi felügyelője volt.
1952-54-ig a Honvéd Gépkocsizó tiszti iskolán tanított matematikát és fizikát. 1957-ben visszahelyezték a kerületünkbe, a Kolozsvár utcai Általános Iskolába. Majd augusztusban megbízást kapott a Rädda Barnen utcai ének-zene tagozatos általános iskola vezetésére. Itt volt igazgató nyugdíjazásáig, 1982-ig. 1995-ig tovább dolgozott napközi otthon vezetőként a XI. kerületben.
1995-ben vált meg végleg szeretett pályájától.

Dr. Ocsovai Sándorné
Dr. Ocsovai Sándorné Papp Katalin Miskolcon született, iskoláit is itt végezte. 1945-ben a Tóth Pál Református Nőnevelő Intézet Népfőiskolai Tanítóképző Intézetében kapott tanítói oklevelet.
1950-ben kezdett tanítani a hatvani II. számú Általános Iskolában., innen került a XV. kerületbe. Egy tanévet óvónőként dolgozott, majd sikeresen pályázott a Kolozsvár utcai Általános Iskolába. Itt tanított 1992-ig. A pályától 1992-ben nagyra becsült, köztiszteletnek örvendő pedagógusként vonult vissza.

70 éves diplomájának elismeréseként rubinoklevélben részesül:
Dr. Hajdu Gyuláné
Dr. Hajdu Gyuláné Szépe Olga 1940-ben, 70 éve szerzett tanítói oklevelet a Salvator-intézeti Római Katolikus Tanítóképző Intézetben. Az általános iskolai tanári képesítést pedig 1952-ben kémia-biológia szakon. Született rákospalotai, a kerület több iskolájában tanított. Ebből több mint 30 évet a Sződliget utcai iskolában töltött, 1982-es nyugdíjba vonulásáig példaértékű pályafutása a kerületünkhöz kötötte. Tanítványai a mai napig felkeresik és szeretettel gondolnak nagyra becsült, egykori nevelőjükre.

Az elismerések, kitüntetések átadását követően Hajdu László polgármester mondott pohárköszöntőt, melyben kiemelte a pedagógusok fontos munkáját, melyért csak köszönet illeti őket.