Menu

A jókedvű idősek farsangoltak

2005.01.31.

Január 28-án már harmadik alkalommal volt a „Lassan farsang” című rendezvény a Bajcsy Idősek Klubjában.

Ezen a péntek délelőttön remek ötletekkel lepték meg az időseket az ELTE testnevelés-rekreáció szakos hallgatói: Rajnai Bernadett, Gergelics Dóra, Héri Tamás, Kámán Attila, Simon Péter, Szentgyörgyi Nikoletta, Zámbó Viktória, Víg Gábor és Simon Bernadett harmadik évfolyamos hallgatók Bősze Júlia tanársegéd vezetésével, akik először tarthattak időseknek programot.
A gondosan előkészített esemény előtt már hangos volt mindkét szoba, ahol jelmezbe öltözve gyülekeztek az idősek klubjainak lakói.
– Pontban 9 órakor kezdődött a program – mondta Bősze Zsuzsa szociális munkás, aki először maga, majd Simon Bernadett, egyetemi hallgató köszöntötte a mintegy 40 játszani vágyó embert. A klubtagokat elkísérték a klubvezetőik is, akiknek nagy szerepük van abban, hogy sokan eljönnek ezekre a rendezvényekre: az Arany János utcából Kató Lászlóné és Kiss Györgyné, a Kontyfa utcából Vágó Józsefné, a Klebelsberg Kúnó utcai klubból Csiki Rozália.
A csapatok bemutatkozásával nyitották a vetélkedőt. Mindenki jelmezbe öltözött. A legtöbb pontot a Kontyfa csapata kapta, akik mint a felirat mutatta: a szokás rabjai. Minden csapattag részt vett ebben az élőképben. Különdíjat kapott a jelmezéért a Pestújhelyi klubból Szabó Rózsika, aki kislánynak öltözve keltett derültséget. Mellettük a színre lépett néhány sivatagi kommandós, cica, egér, Popeye, Zorró és egy hirdetőoszlop.
A kvíz és az „Activity” játék kiegyenlített küzdelemben zajlott, csak néhány pont eltérés volt a csapatok között. A hátralevő időben aztán a megadott szavakkal verset írtak és megrajzolták a klubjaik címerét a résztvevők. Néhány hölgy süteményt készített a kapott alapanyagokból (darált keksz, margarin, tej, porcukor, kakaó, kókuszreszelék, méz, lekvár, meggy, gesztenyemassza és vaníliás cukor felhasználásával). Többen petanque játékot játszottak, darts-oztak, asztaliteniszeztek. Végül a táncversenyben vettek részt nagyon sokan, melyben „A parkett ördöge” címet Nánai Lajos nyerte el. Nagy derültséget okozott a szerepjáték-udvarlás is, melyet szintén Lajos bácsi nyert meg a csapatának.
Minden csapatversenyt az Arany Idősek klubja nyert, csak a jelmezzel szorultak a második helyre. Végül a térkép-összerakóval húzott el a Kontyfa Idősek Klubja. Úgy látszik, erről mások elfeledkeztek, ugyanis kevesen jelentkeztek rá.

A mozgalmas délelőtt nagyon szoros eredménnyel zárult.
I. Kontyfa Idősek Klubja
II. Bajcsy Idősek Klubja
III. Arany Idősek Klubja

A vendéglátásról az ESZI fánkkal és forró teával gondoskodott, illetve az ajándékok is örömöt szereztek (képes naptárak, csokoládé, kabala figurák).
Lényegében mindenki győzött, aki eljött, mert nagyon jól érezték magukat.