Menu

A Hartyán Általános Iskola felújítása

2013.07.15.

A Zsókavár utcai akcióterület III. ütemű fejlesztésének keretében 2013. július 15.-én átadták a munkaterületet a Hartyán Általános Iskola felújítása céljából. A KMOP-5.1.1/B-12-k-2012-0002 azonosító számú projekt a társasház felújítások és az iskola felújítása mellett szociális városközpont kialakítását is magában foglalja.

Az iskola terveit a ZACC Építésziroda Kft. készítette, a kivitelező DT-Bau Építőipari Kft. lett a közbeszerzési eljárás eredménye képen. A kivitelezés költsége 189.230.000.-Ft, mely Európai Uniós társfinanszírozással 100%-ban támogatásból kerül kifizetésre.

A felújítás során utólagos homlokzati hőszigetelés, valamint a lapostetők hőszigetelése, csapadékvíz elleni szigetelés, nyílászáró csere kerül megvalósításra. A főbejárat áthelyezésre kerül az épület Zsókavár utca felőli oldalára, új szélfogó kerül kialakításra, felújítják a vizesblokkokat, mely munkálatok során az akadálymentes mosdó elkészül. A belső felújítási munkákhoz kapcsolódva kertépítészeti munkák is készülnek. A munkálatok ősz végén fejeződnek be.