Menu

A hagyomány folytatódott

2010.05.22.

Ha itt a május, akkor bizton állíthatjuk, hogy egy egész tanéven átívelő vetélkedősorozat döntőjére is sor kerül. Mindez pedig Várhegyi Gábornak, a Segítsd az Iskoládat! Közhasznú Egyesület elnökének köszönhető, aki idejét és erejét nem kímélve szervezi meg évről évre a kerületi – és többször a kerületen kívüli – iskolák diákjai számára a többfordulós játékot immáron 18 éve.

Idén május 14-én volt a döntő a már megszokott helyszínen, az Újpalotai Közösségi Házban, ahol öt iskola tanulói kora reggeltől délutánig vetélkedtek a közel 350 ezer forintos jutalmakért.
Amellett, hogy a helyszínen is sok-sok próbát kellett teljesíteniük a csapatoknak, számos előzetes feladatot is végrehajtottak. A legkisebbek rajzokat készítettek A játszótéren címmel, a nagyobbak a Hüvelyk Matyi című meséhez készítettek illusztrációkat, míg a nyolcadik osztályosok egy riportot írtak arról, mintha személyesen jelen lettek volna Hunyadi László halálánál. A diákok alkotásait a döntő helyszínén mindenki megtekinthette.
A zsűri tagjai (Baracskai Éva a MOS Bizottság alelnöke, Tajti Réka az OMIS osztály munkatársa, Avarkeszi Béla civil referens) mint általában, most sem voltak könnyű helyzetben, hiszen sok-sok feladatnál kellett bíráskodniuk.
A már igazán hagyományos és egyben „megtudni” játék épp úgy szerepelt a feladatok között, mint a klipeken szereplők felismerése, a puzzle, a férfisztárok, a nyelvtörő, a tegnap híres embereinek felismerése, az ország-város játék, a KRESZ teszt, hogy csak néhány említsünk meg.
Az izgalom pedig a végeredmény kihirdetését megelőzően pedig csak fokozódott, hiszen amíg a hozott pontszámok alapján az iskolák közötti verseny helyezetteinek sorrendje szerint a Hartyán NOK az első helyen, a Czabán Általános Iskola a második helyen, a László Gyula Gimnázium a harmadik helyen, a Pestújhelyi NOK a negyedik helyen és a Száraznád NOK az ötödik helyen állt, az élen átalakult a helyezés a végső elszámolást követően. Azonban minden csapat tagjait és egyben az iskolák tanulóit dicséret illeti, hiszen becsületesen készültek fel a versenyre és érdemelték meg az ajándékokat.

Végeredmény:

I. Czabán Iskola 2878 p. 93 ezer forint értékű ajándék
II. László Gyula Gimnázium 2760 p. 81 ezer forint értékű ajándék
III. Hartyán Iskola 2727 p. 62 ezer forint értékű ajándék
IV. Pestújhelyi Iskola 2551 p. 56 ezer forint értékű ajándék
V. Száraznád Iskola 2512 p. 47 ezer forint értékű ajándék

Jövőre veletek ugyanitt!

A vetélkedőt támogatták: Animus Kiadó, Becz Levente, Bp. XV. Önkormányzat MOS Bizottsága, Európa Könyvkiadó, Fővárosi Növény- és Állatkert, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Újpalotai Fiókja, M3 Praktiker Barkácsáruház, Nemzeti Civil Alapprogram, Segítsd az Iskoládat! Közhasznú Egyesület, Tesco Pólus, Újpalotai Szabadidő Központ

Médiapartner: Civil Rádió, Újpalota 2000, XV. ker. Közösségi Televízió, www.regi.bpxv.hu, www.toronyhir.hu

Kapcsolódó cikkek: