Menu

A Bozsik program első műfüves pályája

2004.05.19.

Május 18-án délután dr. Géczi István, az Ifjúsági és Sportközpont igazgatója vette át hivatalosan a Bozsik programban megvalósuló első műfüves pályát, amely a Budai II. László Stadionban található. Az ünnepélyes szalagvágást Hajdu László, polgármester és Benedek András, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium közigazgatási államtitkára végezte el.

Budai Péter az Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Osztály Ifjúsági és Sport Csoportjának vezetője köszöntötte az ünnepélyes avatón megjelenteket. A programon részt vett többek között Hajdu László, polgármester, Gyurcsánszky János alpolgármester, dr. Nagy Antal, jegyző, Ambrus János, a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke, Horváth Ferenc, XV. kerületi Rendőrkapitányság vezetője valamint önkormányzati képviselők illetve a Polgármesteri Hivatal osztályvezetői közül többen.
Először Hajdu László köszöntötte a résztvevőket.
– Ez a nap a sport helyi ünnepe. A sport ünnepe ez a pálya. Nem is olyan régen még arra gondoltunk, hogy egy rekonstrukciót kell itt végrehajtanunk, és akkor 15 évre bérbe adtuk volna a pályát. Most utólag már nagyon örülök, hogy nem így lett. Hiszen a Bozsik program által megvalósulhatott egy műfüves pálya. A sportpálya a sportolók temploma. Itt a Czabán iskola mellett van a sportpálya és most már a műfüves pálya. Még az lenne a jó, ha egyszer egy sportcsarnok is lehetne itt. Ez a pálya minden korosztály számára fontos, hogy a megfelelő mozgáslehetőséget biztosíthassa.
– A pálya megvalósulása 47 millió forintba került a parkoló, a világítás és az egyéb rendezési munkákkal együtt. Ez a pálya a jövő generációjának valamint magunknak is épült. Itt télen, nyáron focizhatnak mind az amatőr, mind a profi sportolók. Köszönet mindezért dr. Géczi István, miniszteri biztosnak és a GYISM-nak, hogy mindez megvalósulhatott.
A polgármester úr szavait követően Benedek András, államtitkár gratulált a fiataloknak és idősebbeknek és elmondta, hogy a pályázati sorozat 2003-ban kezdődött, s mostantól közel másfélszáz önkormányzat gazdagodhat kisebb-nagyobb sportlétesítményekkel a Bozsik programon keresztül.
– A XV.kerületben hosszú időszakra megteremtődik a korszerű sportolás lehetősége a műfüves pálya létrejöttével. A világítás lehetővé teszi, hogy késő estig sportolhassanak itt a felnőttek és gyerekek, a pálya minősége pedig arra is jó, hogy egészen késő őszig, az esős, lucskos időben is jól mehessen az edzés. Nemsokára újabb pályázatot írunk ki, hogy minél korszerűbb struktúra mellett lehessen majd sporttevékenységet végezni.
A szalagátvágást követően a XV. kerületi iskolák diákjai, valamint a Femina női csapat focistái próbálták ki az új pályát, amely 60 x 40 méteres és a korosztályoknak megfelelően van kialakítva.