Menu

A berlini delegáció útiélménye

2003.10.15.

A kerületi vezetők döntése alapján a XV. kerületi Önkormányzat delegációja részt vett a 3. Nemzetközi Migrációs Kupán, amely Berlinben került megrendezésre szeptember 23-30-a között.

A négy intézményből (Dózsa Gimnázium, Károly R. Szakközépiskolából, László Gyula Gimnáziumból és a Paulay Alapítványi Iskolából) a PIKK Ifjúsági Szervezettől voltak résztvevők. A delegáció vezetője Mirilo Milos, a szakmai vezető Rákos Veronika volt.
Kellemes egy hetet töltöttünk Berlinben. Tíz fős csapatunk nagyon jól összekovácsolódott. Rengeteg érdekes programon vettünk részt. Öt ország fiataljai voltak jelen ezen a neves eseményen. A németek, fehéroroszok, lengyelek, angolok és persze mi magyarok képviseltük országunkat. Mi az angolokkal kötöttünk szoros barátságot. A németek vendégszeretete és a vendéglátás egyedülálló volt.
Lehetőségünk volt a következő nevezetességek megtekintésére Berlinben: a Dóm, a Brandenburgi kapu, a Bundestag, amelyeket addig csak képeken láttunk, de jó volt ugyanakkor egy német gimnázium vagy egy önkéntes tűzoltó állomás életébe betekinteni, illetve a Schlinken szeszgyár működését megfigyelni. A fiú és lány focicsapatunk ragyogóan helyt álltak a meccseken, a nemzetközi megmérettetésen. Ifjúsági házakat, filmet a német fiatalkori bűnözésről is megnéztünk, melyek nagyon tanulságosak voltak.
Az utolsó nap vasárnap egy „fergetes” előadás kíséretében mutattuk be a mi szép országunkat. Még a gulyásleves elkészítését is bemutattuk szakácsoknak öltözve, valamint a „Tavaszi szél vizet áraszt” népdalt is előadtunk magyar és angol nyelven. Remélhetőleg új nemzetközi kapcsolatokat tud építeni a kerület -például Angliával -, melyből profitálhat majd a kerület vezetése, lakossága, iskolái.
Örömmel képviseltük a kerületet, hazánkat, köszönjük, hogy részt vehettünk a találkozón.

Mirilo Milos
delegáció-vezető

Rákos Veronika
szakmai vezető