Menu

A 95 éves Rózsi néni köszöntése

2005.05.13.

Nemrégiben ünnepelte 95. születésnapját a XV. kerület egyik legidősebb horvát lakosa, Molnár Ferencné Rózsi néni, akit a Budapesti Horvát Önkormányzat nevében Vuity István elnök, a XV. kerületi Horvát Önkormányzat nevében pedig Kuzma István, elnök köszöntött.

Vuity István köszöntő szavaiban kihangsúlyozta, hogy Rózsi néni személyében egy olyan asszonyt üdvözöl, aki az egyik legfürgébb, legtevékenyebb horvát. Majd az összes jelenlévő nevében kívánta, hogy a 100. születésnapot is jó egészségben ünnepelhessék együtt. Kuzma István egy szép virágcsokorral köszöntötte Rózsi nénit, aki 1994-98 között a XV. kerületi Horvát Önkormányzat képviselője is volt.

A meghatott Rózsi néni a születésnapi torta felvágását követően beszélt arról, hogy egészen húszéves koráig lakott szülőfalujában, Péterfán (Petrovo Selo), ahonnan Pestre került. Itt ment férjhez a Rigyácból származó Molnár Ferenchez.

-Tudja, ahol ott vannak a mi horvátjaink, onnan soha nem hiányoztam, ha szentmise van, ha bármilyen horvát rendezvény van én, ott vagyok. Remélem, még sokáig látjuk egymást – mondta Rózsi néni az egybegyűlteknek.

„TETA LOLA”
Isten éltesse Rózsi nénit sokáig!