Menu

A 90. is kerek szám

2009.11.07.

Amellett, hogy Újpalota 40, Pestújhely 100 éves, még egy jubileum van az idei évben. A kerület egy kicsiny része, a Pótlék-dűlő 90. születésnapját ünnepli.

A Gőgös Ignác út – Kolozsvár utca – Széchenyi utca – Körvasút sor által határolt terület parcellázása pontosan 90 évvel ezelőtt kezdődött. Ezen évforduló alkalmából az ezen a területen élő dr. Géczi István, az Ifjúsági és Sportközpont igazgatójának kezdeményezésével az itt lakók október 30-án egy kis ünnepséget szerveztek az Obsitos téren.
-Jómagam 45 éve lakom már ezen a területen. A feleségem a Tóth István utcai iskolába járt, majd megismerkedésünket követően én is ideköltöztem.
Úgy gondolom, hogy azzal, hogy itt élek, én is tagja lettem a helyi közösségnek. Az életem később úgy alakult, hogy előbb tanácstagként, majd országgyűlési képviselőként is tenni tudtam az itt élőkért. A mai rendezvénynek is ez a célja, hogy tegyünk egymásért valamit. Már a program megszervezése is civil módszerekkel történt: néhányan összefogtunk, és körülbelül 1000 meghívót szórtunk szét a környék postaládáiban- mondta dr. Géczi István, majd hozzátette, hogy az első Pótlék-dűlő találkozónak egyetlen célja volt: az itt élők az évben egyszer kötetlenül beszélgethessenek egymással az elmúlt kilenc évtizedről, az itt történt eseményekről.
A program már az első alkalommal színes volt: a Meixner iskola diákjai műsorral kedveskedtek, míg az önkormányzat a résztvevőket sörre és disznótorosra látta vendégül.
Jövőre várható a program folytatása, így mondhatni, hagyományteremtő volt ez az ünnep