Menu

A 9-es választókörzet új képviselője

2003.06.09.

Szavazategyenlőség alakult ki az október 20-ai önkormányzati választásokon kerületünk 9-es választókörzetében a két első helyezett között A választási törvény alapján kiírt időközi önkormányzati képviselő-választásra május 11-én került sor, amelynek eredményeként az MSZP színeiben indult Podmaniczky Elek került be a képviselő-testületbe.

A 9-es választókerületet Zuglótól a Rákospalotai Körvasút sor, Újpalotától a Drégelyvár utca és a Hősök útja, a többi pestújhelyi választókerülettől a Nádastó az Őrjárat és az Árvavár utcák választják el. Kertes-házas lakóövezet, speciális problémákkal és gondokkal.
Podmaniczky Elek és családja közel negyven éve él itt, a Molnár Viktor utcában. A „Lehetőség a rászorulóknak” Alapítvány kuratóriumi elnökeként a kerületünkből elszármazott, állami gyermek-otthonokban nevelkedő gyermekek felnőttkori beilleszkedésének segítését tekinti az egyik fő feladatának. A Pestújhelyi Pátria egyesület alapító tagja, közéleti munkáját a képviselő-testület 2002-ben a Kerület Jövőjéért kitüntetéssel ismerte el. 1990-től közvetlenül részt vesz az önkormányzati munkában, különböző bizottságokban tevékenykedett, jelenleg a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság tagja.
Podmaniczky Elek képviselőként el akarja érni, hogy 2006-ig valamennyi Pestújhelyi utca el legyen látva csatornával és szilárd burkolattal. A meglehetősen elhanyagolt Emlék téren a környék lakóival együtt mihamarabb egy európai szintű játszóteret szeretne látni. A körzet olyan elhanyagolt részeinek felújítását, rendezését, a lakosság igényeihez igazodó kialakítását is szorgalmazza, mint a Sztárai Mihály tér, a Molnár Viktor – Drégelyvár utca sarka, a Kolozsvár utcai piac. Támogatni szeretné a katolikus templom orgonájának rekonstrukcióját is.
A testületi döntések előtt minden Pestújhelyt érintő témában ki kívánja kérni egy helyi lakosokból álló, négy-ötfős civil tanácsadó „csapat” véleményét, hogy ennek figyelembe vételével alakítsa ki a saját álláspontját.