Menu

A 102 éves Margit néni

2005.05.22.

Ismét eltelt egy év és hamarosan, május 24-én az Újpalotán élő Varga Józsefné Margit néni 102 éves lesz. Ebből az alkalomból május 19-én Hajdu László polgármester, Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője valamint Baracskay Éva, önkormányzati képviselő, a Micimackó óvoda vezetője köszöntötte a lakásában egyedül élő, ám családi körben sok szeretettel körülvevő Margit nénit.

-Egy fiatalasszonynak hoztam ezt a virágcsokrot – mondta a polgármester köszöntőjében-, hogy el ne hervadjon, hiszen Margit néni a kerület legidősebb lakója.
Ezután a zenélő gyertyával feldíszített tortán található 102-es számú gyertyát fújta el az ünnepelt, illetve hallgatta meg a Micimackó óvoda két nagycsoportosának: Erdősi Rékának és Zárai Klaudiának rövid műsorát.
Hajdu László örömmel adta át a XV. kerületi Önkormányzat oklevelét a születésnap alkalmából Margit néninek kifejezve, hogy még nagyon sok ilyen szülinapon szeretne Margit nénivel együtt lenni.
Ahogy a korábbi években , úgy idén is tanúbizonyságot tett arról az ünnepelt, hogy szeret spórolni: 100. születésnapjára a fürdőszobája teljes felújítását, egy évvel később az ablakaira reluxát, míg az idei évben a nyílászárók szigetelését és a vízóra felszerelését kérte ajándékként az önkormányzattól.

Margit nénit ma is sok barátnő veszi körbe, akikkel sokat beszélget a világ dolgairól: szereti a híradót és a szappanoperákat nézni a televízióban , valamint a természetről, a természetjárásról szóló filmeket. Mindez nem véletlen, hiszen Margit néni nagy természetjáró volt a korábbiakban, s még a 90. születésnapját követően is sokat járt a hegyekbe kirándulni.
Az egyik barátnő a születésnap alkalmából rendezett összejövetelen „árulkodott” arról, hogy nemrégiben az Arany Alkonyban rendezett anyák napi ünnepségen a különböző verseket elmondó idős emberek után Margit néni fejből, teljesen spontán módon szavalta el a nem éppen rövid Imakönyvem című verset, melyet Reviczky Gyula írt.
-Nem véletlenül szeretem ezt a verset- mondta Margit néni-, az én édesanyámtól van nekem egy aranyszegélyű imakönyvem és Reviczky verssorai teljesen olyanok, mintha én írtam volna. Én is korán elveszítettem az édesanyámat.
További jó egészséget kívánunk Margit néninek!