Menu

VÁLTOZÁS a védett építészeti értékek megőrzésének támogatására kiírt pályázaton

2020.09.07.

A pályázat keretén belül vissza nem térí­ten­dő, előfi­nanszírozott pénzügyi támogatást lehet igénybe venni. Hosszabb lett a határidő.

A védett építészeti értékek megőrzése érdekében éves rend­szerességgel ír ki támogatói pályázatot. az önkormányzat, erre sor kerül 2020-ban is.

A pályázat keretén belül vissza nem térí­ten­dő, előfi­nanszírozott pénzügyi támogatást lehet igénybe venni. A támogatandó célok között van az értékvédelmi szem­pont­ból egyedi védett épü­letek, illetve azok tartozé­kainak korhű felújítása rekonstrukciója, továbbá a MÁV-telep településrész építészeti értékeinek megmentése.

Cserdiné Németh Angéla polgármester augusztus 3-ával kiírta a XV. Ke­rületi Ér­tékvédelmi Támo­gatás 2020 pályázatot. A pályázati kiírás és a hozzá tartozó mellékletek a lentebb található linkekről tölthetők le.

  • A pályázat keretében a kiírás mellékletében szereplő egyedi védett épületek tulajdonosai, illetve a társasházak, lakásszövetkezetek képviselőik útján pályázhatnak.
  • A támogatás legfeljebb bruttó 2.000.000 forint értékben kérhető, a ter­vezett beruházás összköltségének legfel­jebb 50 százalékát érheti el.
  • A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: bruttó 7.000.000 forint.
  • FONTOS VÁLTOZÁS: a pályázati anyagokat 2020. szeptember 30. 16:00 óráig 2020. október 31. 16:00 óráig lehet a Főépítészi Irodára személyesen benyújtani.
  • A pályázathoz előze­tesen az iroda munkatársai személyesen vagy a foepitesz@bpxv.hu e-mail címen segít­séget nyúj­tanak. A benyújtott pályázati anyagokról szakmai szempontok alapján a Polgármester dönt, s ezután a nyertes pályázók­kal támogatói szerződés kerül megkötésre.

Pályázati kiírás

Védett épületek listája

Adatlap – természetes személyek

Adatlap – gazdálkodó szervezetek

Adatlap – egyéb szervezetek

Összeférhetetlenségi, érintettségi nyilatkozat

Közzétételi kérelem

ÁHT összeférhetetlenségi nyilatkozat

Nyilatkozat áfa-levonásról

Nyilatkozatsor

Támogatási szerződéstervezet

Elszámolás rendje

Adatkezelési tájékoztató