Menu

A magyar kultúra ünnepe

2018.01.25.

A magyar kultúra napja alkalmából két programra is invitálták az érdeklődőket a Pestújhelyi Közösségi Házba.

A Galántától Gyergyóremetéig című ünnepi hangversenyt hallgathatták meg az érdeklődők a Jánosi Együttes előadásában január 20-án a Pestújhelyi Közösségi Házban. A népzenei hangversenyen az együttes 2013-ban, Kodály Zoltán születésének 130. évfordulója tiszteletére megjelent, azonos című hanglemezének anyaga volt hallható, kiegészítve Kodály jelentős népzenegyűjtő munkája nyomán megismert dallamokkal.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotók: XV Média, Nagy Botond

Diós Gabi kerámiaművész Organikus Design című kiállításának megnyitóját két nappal később, január 22-én tartották meg a közösségi házban. A tárlat február 28-ig látható a művelődési ház nyitvatartási idejében.
A magyar kultúra napja alkalmából január 13–23. között szerveznek programokat a budapesti kulturális intézmények, művelődési házak és közösségi terek. Ezt a napot 1989. január 22-e óta ünnepeljük, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc ekkor fejezte be a Himnusz megírását. Mindemellett ezen a jeles napon nemcsak a kultúra kerül középpontba, hanem 1993 óta rendszerint ekkor tüntetik ki az elismert pedagógusokat is – írta az MTI.

(Forrás: XV Média)