Menu

6 arany-, 8 ezüst- és 11 bronzérem

2004.06.01.

A XV. kerületi kemposok közül kilenc versenyző vezető mesterükkel együtt utazott nemrégiben a németországi Betzdorfba, az IKF Európa Bajnokságra, melyen kilenc ország 450 versenyzője indult. A negyvenfős magyar válogatott közel tizenhat órán keresztül buszozott, míg végül a szállodában megpihenhetett.

Az első nap délelőtt a technikai versenyszámok küzdelmével indult, melyen a formagyakorlatok és a fegyveres számok szerepeltek, majd délután az önvédelem kis és nagy csoportos gyakorlataival folytatódott a verseny. A nap végén fegyveres páros gyakorlatok bemutató számaira került sor. Már első nap sok szép sikert hozott a magyar versenyzőknek: a 11 aranyéremből négyet, a 10 ezüstéremből szintén négyet, míg a 10 bronzéremből ötöt szereztek meg a válogatott tagjai.
A következő napi küzdelmi kategóriákban mindenki indult, sőt volt olyan, aki több szabályrendszerben is. A válogatott felkészültsége ezen a napon is megmutatkozott, hiszen Semi (félerejű küzdelem) kontaktban 2 aranyérmet szereztünk meg a hétből, 3 ezüstérmet a megnyerhető tizenegyből és 4 bronzérmet a kilencből. Full (teljes erejű) kontaktban a teljes válogatott egy arany-, négy ezüst- és hét bronzérmet nyert. A kiskesztyűs küzdelemben (Knock Down) négy ezüst- és két bronzérmet tudhat a válogatott magáénak. A bajnokság teljes érem-mérlege 19 arany-, 29 ezüst- és 28 bronzérem lett. Ezzel az eredménnyel a nemzetek közötti versengésben a magyar csapat a második helyen végzett.

XV. kerületi kemposok eredményei:

KATA Formagyakorlat:
ARANY: LOVÁSZ GÁBOR
EZÜST: MOLNÁR GÁBOR

FEGYVERES KATA :
ARANY: LOVÁSZ GÁBOR
EZÜST: BAIER CINTIA
BRONZ: GARAMVÖLGYI TÜNDE, KONTRA KRISZTINA, KEVÉLY GÁBOR

ÖNVÉDELEM:
ARANY: GUBA ISTVÁN-LOVÁSZ GÁBOR,
BRONZ: BAIER CINTIA-GARAMVÖLGYI TÜNDE

BUNKAI Páros fegyveres formagyakorlat:
ARANY: ERDÖS JÁNOS-LOVÁSZ GÁBOR
EZÜST: VIRÁG TAMÁS-KEVÉLY GÁBOR

SEMI KONTAKT:
ARANY: LOVÁSZ GÁBOR, MOLNÁR GÁBOR,
EZÜST: KASZA PÁL, PELLE NORBERT, BAIER CINTIA,
BRONZ: KOZÁK GYÖRGY, KONTRA KRISZTINA, KEVÉLY GÁBOR, VIRÁG TAMÁS

FULL KONTAKT:
EZÜST: LOVÁSZ GÁBOR, BAIER CINTIA,
BRONZ: GARAMVÖLGYI TÜNDE,

KNOCK DOWN:
BRONZ: KONTRA KRISZTINA, VIRÁG TAMÁS