Menu

FIDESZ-KDNP frakció közlemény

2017.07.20.

Hajdu László polgármester és Németh Angéla alpolgármester közleménysorozatba kezdett az önkormányzat honlapján. Ezt nem tartjuk politikai üzengetésre helyénvaló fórumnak, ezért csak a harmadik közlemény után reagáltunk ugyanitt.

A polgármester tárgyalást kezdeményezett. Ezt elfogadtuk, de azért, hogy értelme legyen, s az esetleg szükséges bizottsági üléseket meg lehessen szervezni, a rendkívüli testületi ülés előtt egy héttel szerettünk volna vele leülni. Az ugyanitt szinte azonnal megjelent negyedik közlemény alapján a polgármester erre nem hajlandó. Sajnálatos, hogy még telefonon sem érjük el. Ezért kénytelenek vagyunk ismét itt közzétenni álláspontunkat.
Jelezzük választópolgárainknak, hogy a jegyző újabb szakmaiságot nélkülöző, politikai indíttatásból született törvényességi észrevétellel kívánja akadályozni azt, hogy a FIDESZ-KDNP maga kezdeményezzen a költségvetés módosításáról rendkívüli testületi ülést, holott a törvény szerint az adott év költségvetéséhez módosítást bármely képviselő kezdeményezhet. A kormányhivatal törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva álláspontunkat a mai nap írásban megerősítette, a jegyzői törvényességi észrevételnek nem adott igazat. Mindezek alapján arra következtetünk, hogy a polgármester, a helyettese, valamint a jegyző le kíván térni a törvényes útról.
A tárgyalási szándék így komolytalan. Ultimátumokról és diktátumokról nincs mit tárgyalni.
Elvárjuk, hogy a polgármester és környezete térjen vissza a törvényes útra, amelyen a FIDESZ-KDNP frakció hajlandó együtt haladni. Azon kívül nem.

Budapest, 2017. július 20.

Pintér Gábor
FIDESZ-KDNP
frakcióvezető