Menu

„56-os Emlékfutás”

2018.10.04.

A XV. kerületi Önkormányzat idén nyolcadik alkalommal rendezi meg az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére az „56-os Emlékfutás” elnevezésű rendezvényt. Az eseményt az elmúlt években mindig kiemelt érdeklődés kísérte, rendre több ezer futó vett részt rajta.

Idén 2018. október 23-án (kedden) 1020-kor rajtol a kerület egyik legnagyobb szabadidősport eseménye.

Az esemény napján 900 órától várjuk a nevezőket a Budai II. László Stadion parkolójában kijelölt nevező és gyülekező helyre. A stadion füves pályáján 1000 órától kezdődik a közös zenés bemelegítés, ez után 1020-kor vágnak neki a résztvevők a távnak.

A mezőny a stadion atlétikai pályájáról indul és ide is érkezik majd vissza. A résztvevők biztonságos, forgalomtól lezárt útvonalon teszik meg majd a közel 2 km-es távot.

Az 56-os Emlékfutás nem hagyományos értelemben vett futóverseny, inkább egy kellemes, mindenki számára megerőltetés nélkül teljesíthető demonstrációs futás (kocogás). Ezen a napon minden induló győztes lehet, aki teljesíti a távot.

A kerületi iskolák részére külön versenyt is hirdetünk, így azok az iskolák, akik a legnagyobb létszámban képviseltetik magukat az emlékfutáson, sportszer utalványokat nyerhetnek.

Nevezés után valamennyi induló egyedi rajtszámot vehet át. Az első 1500 célba érkező futó egyedi emlékpólót kap.

Várjuk iskolák, sportegyesületek, baráti társaságok, családok és minden érdeklődő nevezését és indulását korra és nemre való tekintet nélkül. Az 56-os Emlékfutás önmagában is látványosság, élmény, az eseményre kilátogató nézők pedig a stadion lelátójáról élvezhetik a várhatóan több ezer futó rajtját és a célba érkezést!

A versenykiírást hamarosan közzétesszük a honlapunkon.