Menu

’56-os kerékpártúra

2016.10.28.

A REACTOR szabadidősport szakosztálya és a XV. kerületi Önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóra rendezett kerületi megemlékezés sorozat részeként, október 25-én kerékpáros felvonulást szervezett Rákospalotán.

Reggel a program a Karácsony Benő parkban – a napokban átadott új kopjafánál – Hajdu László polgármester úr megnyitójával kezdődött, ezután a kerületi oktatási intézmények diákjaiból verbuválódott sereg rendőri felvezetéssel és biztosítással indult biciklis körtúrára. A menetben többen képviselték az önkormányzatot, köztük Dr. Pintér Gábor alpolgármester úr is. Az állomások a Széchenyi téri Lobogás Emlékműnél és az út túloldalán található szimbolikus fánál kezdődtek, majd a Kossuth utcai Szentháromság templomon, a Rákospalotai köztemetőben, és az Őrmező utcai kórház kapuján kerestük fel az 56-os emléktáblákat. Ezeken a helyszíneken az iskolák képviselői tartottak rövid megemlékezéseket, majd egy-egy szál virágot és mécsest helyeztek el az áldozatok előtt tisztelegve.
A program bebizonyította, hogy a sport és a tanulás lehet szoros kapcsolatban. A diákok kerékpározás közben ismerkedhettek meg Rákospalota történetével és a helyi 56-os eseményekkel. A biciklizés jó hangulatban telt, bízunk benne, hogy a közeljövőben lesz még alkalmunk ilyen különleges ünnepségeket szervezni.
Külön köszönjük a segítségét Tajti Marianna Rékának a Polgármesteri Kabinet vezetőjének, Monoki Ádámnak a Rákospalotai REACTOR Sportegyesület alelnökének és a szakosztály lelkes tagjainak.

Kerákpáros5.Kerékpáros4.Kerékpáros 2.Kerékpáros 3.