Menu

Tájékoztató delegálásról

2016.09.08.
Kapcsolódó fájlok:

Tájékoztató az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságba, valamint a Szavazatszámláló Bizottságokba történő delegálásról Megbízottak, Megbízó Szervezetek részére!

 

Tisztelt Megbízottak, Megbízó Szervezetek!

Tájékoztatom Önöket, hogy a 2016. október 2. napjára kitűzött országos népszavazásra, a Budapest Főváros XV. kerületi Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságba a kezdeményezés szervezői egy közös tagot, továbbá a kezdeményezés szervezésében részt nem vevő, de országgyűlési képviselőcsoporttal rendelkező pártok egy-egy tagot bízhatnak meg, míg a Szavazatszámláló Bizottságokba a kezdeményezés szervezői két közös tagot, továbbá a kezdeményezés szervezésében részt nem vevő, de országgyűlési képviselőcsoporttal rendelkező pártok két-két tagot bízhatnak meg.

A megbízott tagokat a választási eljárásról szóló (a továbbiakban: Ve.) 2013. évi XXXVI. törvény 30. § (1) bekezdése szerint az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságba az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság Elnökénél (dr. Horváth Judit, 1153 Budapest, Bocskai u. 1-3.), a Szavazatszámláló Bizottságokba az a Helyi Választási Iroda Vezetőjénél (dr. Lamperth Mónika, 1153 Budapest, Bocskai u. 1-3.) kell bejelenteni

legkésőbb 2016. szeptember 16-án 16.00 óráig.

A bejelentést a jelzett határidőig a Budapest XV. kerületi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatára (1153 Bp. Bocskai u. 1-3) szíveskedjenek eljuttatni.

Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy a megbízott tagoknak legkésőbb eskütételük napjáig nyilatkozniuk kell arról, hogy személyükre nézve nem állnak fenn a Ve. 17. § (4) bekezdésében, valamint 18. § (1) bekezdésében foglalt összeférhetetlenségi okok.

Ve. 17. § (4) A választási bizottság megbízott tagja az lehet, aki az adott választáson jelöltként indulhat.

  1. § (1) A választási bizottságnak nem lehet tagja
  2. a) a köztársasági elnök,
  3. b) a háznagy,
  4. c) képviselő,
  5. d) alpolgármester,
  6. e) jegyző,
  7. f) másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja,
  8. g) a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló személy, valamint
  9. h) jelölt.

A bejelentéshez szükséges nyomtatvány és összeférhetetlenségi nyilatkozat a https://regi.bpxv.hu/hir-tipus/nepszavazas-2016 weboldalról letölthető, vagy a Budapest XV. kerületi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1153 Bp. Bocskai u. 1-3) elérhető.

Budapest, 2016. szeptember 7.

Dr. Lamperth Mónika

Budapest Főváros XV. kerület

Helyi Választási Irodavezetője

 

Letölthető nyomtatványok

Tájékoztató

        OEVB_delegált_összeférhetetlenségi_nyilatkozat

        SZSZB_delegált_összeférhetetlenségi_nyilatkozat