Menu

50 éves a XV. kerületi nevelési tanácsadás

2010.05.23.

Fél évszázad nagy idő. Éppen ennyi ideje van nevelési tanácsadás a XV.kerületben. A jubileum alkalmából kétnapos szakmai napokra került sor a Hartyán közben található intézményben.

A program a Szent Korona Általános Iskola és Óvoda Mozdonyvezetõ utcai óvodájának néptánc bemutatójával vette kezdetét, majd Dr. Nagy Antal jegyző nyitotta meg a programsorozatot.
-Mire emlékezzen egy intézmény ennyi év távlatából? Az elért eredmények, a cél érdekében elért sikerek és kudarcok sokasága mindaz, ami átível ezen az időszakon.
A jegyző beszélt arról is, hogy végre méltó helyet kapott a tanácsadó, amikor ide a Hartyán közbe költözött tavaly. Beszédében az elmúlt ötven év történéseit idézte fel.
Dr.Pálinszki Antal alpolgármester távollétében köszöntő gondolatait levélben küldte el, melyet a helyszínen a jelenlévők felolvasás formájában hallgattak meg. Gondolataiban ő is felidézte, hogy milyen helyszíneken folyt az elmúlt fél évszázad folyamán a tanácsadás: a XV.kerületi Tanács művelődési osztályának egyik hivatali szobájában, a Bocskai utcai iskolában, a Pattogós utcai általános iskolában, a Kontyfa utcai óvodában. Csakúgy, mint dr. Nagy Antal jegyző, ő is sok sikert kívánt a kétnapos tanácskozáshoz.
A köszöntő szavakat követően a vezetőnő bemutatta azt a könyvet, melyet az évforduló alkalmából a Nevelési Tanácsadó adott ki, és amelyet minden intézményben megtalálhatnak az érdeklődők az elkövetkező hetekben.
Az ünnep fényét egy irodalmi és zenés műsor emelte, melyben népdalcsokrot, fuvolamuzsikát, mesét, furulyaszót hallhattak az érdeklődők.
A jubileumi rendezvénysorozat Kezdetek a nevelési tanácsadásban címmel kerekasztal beszélgetéssel folytatódott, melyen részt vett Horányi Györgyné pszichológus, a Fõvárosi Nevelési Tanácsadók nyugalmazott vezető szakfelügyelője, Szalainé Simkó Hilda pszichológus, Dr. Radnóti Emõke pszichológus, a nevelési tanácsadó volt vezetői, a program moderátora Becskeháziné Czenki Valéria, a Kerületi Nevelési Tanácsadó pszichológusa volt.
A délutáni szakmai programok keretében Magatartásproblémák az iskolában címmel Dr. László Zsuzsa klinikai szakpszichológus, viselkedésterapeuta, Serdülõk pszichoterápiája a Kerületi Nevelési Tanácsadóban címmel Becskeháziné Czenki Valéria, a Kerületi Nevelési Tanácsadó pszichológusa, Szakmai terheink kezelése: szupervízió címmel Schödl Lívia, a Budai Gyermekkórház Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Gondozó pszichológusa, szupervizor, Agressziókezelés az iskolában címmel pedig Fótiné Németh Margit, az MFPI Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztály, agressziókezelési munkacsoport szakpszichológusa, osztályvezetője tartott előadást. Másnap pedig Magyar Gábor, a Magyar Mozgáskotta Módszer kidolgozója tartott bemutatóval egybekötött előadást.

További információk:

Kapcsolódó anyagok: