Menu

313526 ponttal a negyedik helyen végzett a kerület
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.05.29.

Jövőre lesz 25 éve, hogy Kanadában két szomszédos város vezetői egy egész napos verseny keretében döntötték el, melyikük városa a sportosabb. Így május utolsó szerdáján 0-21 óra között folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

Magyarországon 15 éve van hagyománya az egész napos rendezvénynek, melynek történetében eddig 1525 település vett részt összesen.
Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több mint 15 millió negyedórás testmozgást végeztek. Ami figyelemre méltó: 1991-től eddig minden Kihívás Napján részt vett Budapest III. kerülete, Forráskút, Gyöngyöshalász, Nyírtura, Szentes, Zagyvarékas.
Az idei McDonald?s Kihívás Napját a Magyar Szabadidősport Szövetség rendezte a Nemzeti Sporthivatal támogatásával kivételesen nem a hónap utolsó, hanem az utolsó előtti szerdai napján.
A települések hét kategóriában küzdöttek a „Magyarország legsportosabb települése 2006.” cím elnyeréséért és az ezzel járó gyönyörű serlegért. A XV. kerület a 70 ezer főnél nagyobb lélekszámú települések vetélkedésébe nevezett, és a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan idén is kiemelkedően szerepelt: összesen 6 központi helyszínen és 36 helyi helyszínen összesen 313.526 pontot gyűjtöttek a résztvevők. (Minden résztvevő 15 perces mozgása egy pontot ért)
Ez az eredmény ahhoz volt elég, hogy a negyedik helyen végezzen a kerület.
A kategória végeredménye:
1. Székesfehérvár
2. Budapest III. kerület
3. Budapest XIV. kerület
4. Budapest XV. kerület

A többi kategória győztesei:
I. Kategória: Mezőhék
II. Kategória: Bánréve
III. Kategória: Bükkaranyos
IV. Kategória: Zagyvarékas
V. Kategória: Dévaványa
VI. Kategória: Szekszárd

A XV. kerületben éjfélkor a Budai II László Stadionban felnőtt labdarúgó tornával vette kezdetét az estig tartó program. A tornát a kerületi önkormányzat csapat nyerte. S bár reggel az eső majdnem elmosta a programokat, mégis nagy lelkesedéssel köszöntött mindenkit Varga László, a Czabán Általános Iskola elnök-igazgatója az intézmény udvarán. Ő is elmondta a résztvevő iskolásoknak, óvodásoknak, hogy mit is jelent az, hogy Kihívás Napja, majd a programokról szól néhány mondatban. A megnyitón részt vett Hajdu László polgármester mellett dr. Géczi István, az Ifjúsági és Sportközpont igazgatója, valamint a nap programjainak főszervezője: Varga József az OMIS osztály sportvezetője.
A hogy mi is várt a résztvevőkre?
A kerület több helyszínén (Budai II. Stadion, Czabán Általános Iskola és az iskola melletti park, Kontyfa Általános Iskola, Károly Róbert. Szakközépiskola, Polgármesteri Hivatal udvara, kerületi sportegyesületek edzés helyszínei sportegyesületek (Újpalotai SE, Kontyfa SI, BLF, Kinizsi TTK, NIHON Újpalota SE, Északi Fény Természetjáró, XV. ker. SISE, Palota Röplabda Klub, Testvériség SE, Fortuna Kushido Karate Klub)) a zenés bemelegítést követően labdarúgó villámtorna, kerékpáros ügyességi verseny, futás, kosárra dobó verseny, hullahopp és ugrókötélverseny, kötélhúzás, óvodások sorversenye, asztalitenisz, zsinórlabda, méta és lábtenisz és még sok más. Természetesen nem maradhatott el a munkahelyi testnevelés óra Müller Kati, olimpiai bajnok vezetésével és a Kinizsi TTk szervezésében a Trabant tolás, melynek a starthelye Csepel volt, míg a célállomása a Dózsa György Gimnázium.

Kapcsolódó cikkek:

Képes beszámoló