Menu

28 csapat rúgta a labdát

2009.05.25.

Az elmúlt hétvégén a Budai II. László Stadionban volt az V. Volkswagen Transporter Polgármester Kupa kispályás labdarúgó viadal, melyen 28 csapat állt pályára.

A versenyszabályok szerint a játékosok között az adott település polgármesterének vagy jegyzőjének is szerepelnie kellett. Természetesen ennek a feltételnek mindegyik csapat megfelelt, így hét csoportba osztva rúgták a labdát az alkalmi focisták.
Természetesen a XV. kerület csapata, a Köztisztviselők SE dr. Nagy Antal jegyző vezetésével is ott volt a versenyen, még pedig Harkakötöny, a Polgármesteri lap, valamint a Bárdudvarnok Baráti Kör csapatával egy csoportban. A körmérkőzéseket követően, a csoportok első két helyezettje, valamint a legjobb két III. helyezett jutott be a 16 csapatos középdöntőbe.
Sajnos, a kerületiek egy győzelemmel és két vereséggel nem jutottak tovább, ám minden résztvevő számára egy izgalmas, jó kikapcsolódást nyújtó program volt a verseny. Délben Hajdu László polgármester, mint házigazda gulyáslevessel vendégelte meg a focistákat.
A tornát az Abaúji Polgármesterek Egyesülete nyerte meg, akik 300 ezer forint értékben nyertek sportszert, míg a második helyezett a Gyöngyös 675, a harmadik a Lőrinci csapata lett. Ők 200 ezer, illetve 100 ezer forint értékű sporteszközöket kaptak. A „legjobb kapusnak” járó különdíjat Pálinkás Zoltán (Lőrinci) érdemelte ki, a gólkirály Mató Gergő (Abaúji Polgármesterek Egyesülete)-, a „Legtechnikásabb játékos” Dobondi Leventét (Abaúji Polgármesterek Egyesülete) lett.
Ám érdemes megemlíteni a többi résztvevő, ám a korábbiakban nem említett csapatokat is: Józsefváros, Kispest, Csömör, Mocsolábúak (Felsőmocsolád), Sárrét Gyöngyei (Füzesgyarmat), Csáton Atletik ( Mezőcsáti Kistérség), Halásztelek, Mór Tkt. (Móri Többcélú Kistérség Társulás), Kistarcsai Kakasok, Mályinka SE, VW-BUS (Porsche Hungaria), Pustavacsi „Reád Margit” FC, Sülysápi Ördögök (SÖR), Szárliget, Szarvaskend, Baba Macik (Tetétlen és környéke), Tiszaladányi Szilajok, Újkígyósi Kobrák, Vésztői Veszett Fejsze.