Menu

26 művész 34 alkotása jótékony célt szolgál
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.09.05.

A Külvárosi Tankör Középiskola 17. tanévét kezdte meg a Drégelyvár utcában, melynek fenntartója a Periféria Alapítvány, bár a felügyeletet a főváros látja el.
Az iskolának- főként a nem hagyományos értelemben vett oktatási intézménynek- azonban meg kell teremtenie azt az anyagi hátteret, amely a fennmaradását biztosítja.

Épp ezért szeptember 6-án 26 neves kortárs művész 34 alkotása kerül kalapács alá a Batthyány téren állomásozó Corvin hajón 18 órai kezdettel.
De hogy miért éppen ezek a művészek lesznek jelen alkotásaikkal?
-Magam is művésztanár vagyok- mesélte Katulic László, az iskola vezetője. Az árverésen résztvevő alkotókat mind felkerestem, illetve a többségük az ismeretségi körömbe tartozik, másokat pedig ők ajánlották nekem. A művészek között olyan alkotó is szerepel, aki maga az Önsegélyező Csoport elnöke, és így ha magának nem is, de más művészeknek tud némi pénzt juttatni. Mert nagyon sok művész él nagyon kevés pénzből, ám ők mégis adnak.
Visszatérve az iskolához az igazgató arról is beszélt, hogy bár a korábbiakban számtalan olyan pályázaton indulhattak, melyek elnyerésével kiegészíthették az iskola működését, fennmaradását jelentő összeget. Ma azonban ilyen pályázatok már nincsenek. Pedig az iskolára szükség van, hiszen hiánypótlóként vannak jelen az oktatás palettáján.
Aki elmegy az árverésre, egy jó ügyet szolgál. S hogy kik az alkotók, akiknek a festményeire lehet licitálni? Bráda Tibor, Buna Konstantin, Csorba Simon, Nagy Előd, Németh Árpád, Orvos András, Sz. Bercsényi Éva, Szentgyörgyi József, Dréher János, Erdélyi Eta, Harsányi Zsuzsanna, Henn László, Huller Ágoston, Jeckel Ferenc, Kádár János Miklós, Katulic László, Kopócsy Judit, Kovács Péter Balázs, Krajcsovics Éva, Lajta Gábor, Nádas Alexandra, Nagy Gábor, Takáts Márton, Varga-Amár László, Zöld Anikó, Vízi Julianna.
Aki pedig nem tud elmenni, az is segíthet, hiszen amint az igazgató is elmesélte:
-Egy orvos felhívott telefonon, hogy köszöni a meghívást, nem tud jelen lenni, de egy csekket kér, hogy az ügyet támogatni tudja!

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Képes beszámoló