Menu

25 éves a Bújócska ovi
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.11.12.

Pénteken ünnepelte 25. születésnapját az Őrjárat utcában található Bújócska Óvoda, amely a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központ intézménye.

Miután a vezető óvónő, Csörgőné Bertalan Éva köszöntötte a megjelenteket- ovisokat, óvó néniket, s a vendégeket, a meglepetések átadásának percei következtek.
Először Galambos Ferenc, XV. kerületi rendőrkapitány két kerékpárt és egy hordozható KRESZ pályát adott át az óvodának.
-Gergényi főkapitány úr nevében is nagyon sok boldogságot kívánok e szép születésnaphoz és reméljük, hogy ezzel az ajándékkal is segíthetjük azt a törekvést, hogy talán ha fiatalabb korban megismerkedtek a közlekedéssel, a közlekedési szabályokkal, akkor kevesebb baleset részesei lesztek- mondta Galambos Ferenc, majd Illés István, a Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány elnöke, dr. Császár Józsefné nevében adott át játékokból álló ajándékot illetve elmondta, hogy egy igazi bohócot is hozott az ovisoknak.
A kerületi önkormányzat nevében dr. Pálinszki Antal alpolgármester köszöntötte a gyerekeket és a felnőtteket e születésnapon.
-Valószínűleg ti már nem tudjátok- mondta, hogy ezen a helyen a II. világháborút megelőzően egy strand volt, az úgy nevezett Hajdu Strand, ahol volt egy nagymedence és egy kicsi. Az intézmény az úttörőházhoz tartozott. Még mi is idejártunk játszani és fürdeni a strandra. Aztán ezen a helyen épült fel az óvoda, amely 1981 szeptemberében nyitotta meg kapuját. Az óvoda négycsoportos, ahol száz gyermek ellátása oldható meg. Eddig közel 2400 óvodás járt ide, s vannak olyanok, akik szülőként hozzák már vissza ide gyermeküket.
Az alpolgármester egy szép oklevelet adott át a születésnap alkalmából illetve egy 25 ezer forintos ajándékutalványt.
Az óvodáról, az óvoda munkatársairól, az emlékekről és a hagyományokról az óvodavezető-helyettes, Voitkop Attiláné beszélt. Szólt arról, hogy nagyon fiatalos lendületű az óvoda, s hat évvel ezelőtt váltott arculatot.
-Sok hagyománya van óvodánknak, s most például az őszről készült alkotásokat tekinthetik meg a látogatók. Tavasszal a négy évszak témakörében rendeztünk kiállítást, ha még emlékeznek rá. Mindennek nagy sikere volt. A hagyományaink közé tartozik a tök buli, melyet ma rendezünk meg- mondta a vezető-helyettes, majd az ovisok rövid műsora következett.
Frák Erika elnök-igazgató a kiállítást nyitotta meg, ám előtte köszönetet mondott az óvó néniknek a szép környezetért, melyet az ő ötleteik alapján tettek ilyen kedvessé.
-Egy álom vált valóra- mondta-, hiszen az óvoda végében volt egy nagy, üres terület, ahova valamit szerettünk volna tenni. Egyszer Avarkeszi Béla, civil referenssel sétáltunk itt, s beszélgettünk arról, hogy mit lehetne itt csinálni, ő továbbította az illetékesek felé, s most sok-sok játékkal népesül be a terület.
-Itt van az ősz, itt van újra- írta Petőfi Sándor- s íme, itt a sok-sok alkotáson az ősz színei, az ősszel kapcsolatos különböző technikákkal létrejött alkotások elevenednek meg a falakon. Köszönet érte, hiszen ilyen sokszínű évszaka nincs az évnek, mint az ősz- mondta Frák Erika, majd a gyerekeket bevonva a játékba őszi gyümölcsöket soroltak fel közösen, melynek végén a kiállítást az igazgatónő megnyitotta.
S jöhetett az oly régen várt bohóc: Tomi bohóc, aki egy kedves műsorral varázsolt mosolyt a gyermekek arcára.
Így ünnepelte születésnapját a Bújócska Óvoda, ahol délután a tök bulival és a gulyáspartival folytatódott a program.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó cikkek:

Képes beszámoló