Menu

24 órán át ünnepeltek

2008.03.25.

A László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában, más néven a Kavicsosban, de ha jobban tetszik: a Lila iskolában ez a tanév az ünneplés jegyében zajlik. Ősszel az iskola 30. évfordulóján jutott az ünneplésből bőven, most pedig a Kavicsos DSE fennállásának 20. évfordulója alkalmából volt ok az örömre.

Március 19-én reggeltől másnap reggelig ugyanis minden a sportról, az ünneplésről, az örömről szólt. 24 órán át lehetett sportolni miközben számtalan egyéb program is várta az érdeklődőket.
A program kezdetén Bäckné Kremm Andrea üdvözölte a diákokat és kívánt szép napot, jó időt a közös programokhoz, majd a 19 évig a Kavicsos DSE vezetőjeként tevékenykedő Tamás János tanár úr emlékezett vissza néhány gondolatban a két évtized fontosabb állomásaira.
A Kavicsos DSE 1987 őszén alakult meg. Kezdetben öt sportágban jeleskedhettek a diákok: a labdarúgáson, kézilabdázáson túl gyerektornában, grundbirkózásban és asztaliteniszezésben. Tamás János külön kiemelte, hogy kézilabdázásban például országosan Super Mini csapatmérkőzést a Kavicsos DSE diákjai játszották, s az évtizedek folyamán közel negyven bajnokcsapata volt a Kavicsos DSE-nek. Közben a tollaslabdázás is megkezdődött másfél évtizeddel ezelőtt, és Korányi László edzőnek köszönhetően kiemelkedő eredményeket értek és érnek el a diákok: Az elmúlt évek során pedig a dartsozás is elindult a Kavicsos DSE égisze alatt. Jelenleg a versenyzők már országosan a másodosztályú csapatbajnokságon indulnak a felnőtt között, miközben a Lila iskola évek óta otthont ad a Darts Diákolimpia budapesti és országos döntőjének is. Talán, nem véletlen épp ezért, hogy Vámosi Ágnes vezetésével az ország legjobb utánpótlás nevelő egyesület címet is megszerezték a kavicsos dartsosok.
Tamás János szavait követően az ünnepi hangulat még jobban fokozódott, hiszen Németh Angéla, a MOS Bizottság elnöke nemcsak hivatalosan, hanem magánemberként is köszöntötte az iskola tanulóit, vezetői, a DSE edzőit. Németh Angéla ugyanis ebbe az iskolába jár és a Kavicsos DSE kézilabdázóinak kapusa volt. Az ünnepi napon pedig a jubileum alkalmából emlékkupát adott át Tamás Jánosnak és a Kavicsos DSE jelenlegi vezetőjének, Pusztai Andrásnak.
Az ünneplés azonban nem ért véget, hiszen egy rögtönzött iskolagyűlés alkalmával a Kavicsos DSE dartsosai közül a legeredményesebbek itt vehették át jutalmukat. Többek között: Réti Ramóna, Nagylaki Martina, Orosházi Natália, Herbich Barbara, Huter Georgina, Kosztyán Tamás, Nguyen Viet Linh, Kiss Ádám, Dudás Krisztián, Nyíri Krisztián, Nagy Renáta, Kretschmer Nikolett, Kétai-Urbán Zsófia, Nagy Andrea, Szuchovszky Evelin, Gulyás Dávid, Dudás Tibor, Nagylaki Krisztián, Dombi Martin, Szuchovszky Patrik, Zombori Mihály, Nagy Alexandra.
A programok, sportprogramok ezután egy közös zenés tornával vette kezdetét. Juszkóné Gyana Szilvia tanárnő mozgatott meg mindenkit. Lehetett focizni és tollaslabda-, valamint darts-bemutatót látni, reggelig tartottak a foci, kézi-, kosárlabda mérkőzések. Ám volt szkanderverseny is. Az egészséges életmód jegyében az egészségnap keretében közös vetélkedésre, egészséges életmóddal kapcsolatos talányok megfejtésére, jógázásra, masszázsra, számos szűrővizsgálaton (szív- és érrendszeri, fogászati, oxiológiai) való részt vételre, és még véradásra is lehetőség nyílt. A kerületi szakszolgálatok is bemutatkoztak- így tanácsot kaphattak az érdeklődők a Táplálékallergia Centrum szakemberétől, a Védőnői Szolgálat munkatársaitól, a IV-XV. kerületi ÁNTSZ közegészségügyi ? és járványügyi felügyelőitől. A programon bemutatót tartottak a mentők tisztjei, a területi tűzoltóság., a polgárvédelem munkatársai.
A sportolási kedv pedig nem hagyott alább se nappal, se éjjel, így a labdák egészen reggelig pattogtak az ünneplő iskolában.