Menu

2016. évi Kihívás Napi programok a XV. kerületben

2016.05.12.

Tisztelt XV. kerületi Sportbarátok!

Folytatva a korábbi, több mint két évtizedes hagyományt, a XV. kerület ismét nevezett a KIHÍVÁS NAPJA (Challenge Day) települések közötti versenyre.

A nemzetközi verseny 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egész napos sportverseny keretében döntik el, melyikük a sportosabb település. Május utolsó szerdáján ezért 0 órától 21 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte a világban, így Európában is.

Hazánk először 1991-ben kapcsolódott a versengésbe. Az elmúlt évek Kihívás Napi rendezvényein a falvak, városok lakói egyetlen nap alatt rendszerint több mint 6 millió, negyed órás testmozgást végeztek.

Kerületünk – a lakosság létszámának megfelelően – a legnagyobb, a VII. számú település kategóriában versenyez. A helyi szervezők gazdag sportági választék mellett minden korosztály számára ajánlanak mozgásos programot. A legkisebbektől, az óvodás korosztálytól a szép korúakig mindenkit arra ösztönzünk, hogy vegyen részt e nemes vetélkedésben, és segítsen gyarapítani a XV. kerület 15 perces teljesítéseinek számát.

A Kihívás Napjának az a fő célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, felhívja a figyelmet az egészséges életmód, a rendszeres testedzés fontosságára.

Hívunk, várunk mindenkit egy kis közös mozgásra az eseményt népszerűsítő plakáton jelzett rendezvényekre!

Hajdu László s.k.
polgármester

KihivasNapja_2016 2.o