Menu

13. EMLÉKFUTÁS az 1956-os mártírok és az aradi vértanúk tiszteletére

2011.10.18.

-Az emlékezés sajátos formáját képviselő rendezvény szervezésében iskolánk 5 éve vesz részt egyik főszervezőként, társszervező: Czabán Általános Iskola- adott tájékoztatást Korányi László a László Gyula Gimnázium szabadidő-szervezője. Az idei futás korai időpontján – október 8-án 9 órakor- csípős hideg fogadta a futni vágyókat, de őket ezzel sem lehetett távol tartani.

A 312 fő (óvodások, alsósok: 72 felsősök és gimnazisták: 127, felnőttek: 38, csoportban indulók: 63) induló és a jelen lévő 12 oktatási intézmény önmagáért beszél. A kerületi Önkormányzat idén nem tudott segíteni, mégis közel 300 ezer forint értékű díjat és tombola ajándékot tudtunk kiosztani a lelkes résztvevőknek. Minden induló ajándékcsomagot kapott a befutásnál és a táv teljesítéséért kapott tombolaszelvénnyel újabb ajándékokhoz juthattak futóink. Azonban a rajt előtti várakozás sem múlt el „ajándék” nélkül, hiszen a történelmi totót kitöltők 100%-os almalevet ihattak. Legifjabb résztvevő (és a távot teljesítő!) mindössze 4 éves volt, míg a „legidősebb” 50 éves férfi a leggyorsabbnak is bizonyult. A távot azonban nemcsak futva lehetett megtenni, hanem akár egy méltóságteljes sétával is. Bácskai Endre elnök úr – az 56-os események aktív résztvevője, az Emlékfutás mentora – és az események védnökei (intézményigazgatók) így is tettek. Az idei eseményen – az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve – két eredményhirdetést is tartottunk, hogy az óvodás és kisiskolás korúaknak ne kelljen várni a felnőttek befutójára és eredményhirdetésére. Ez nagyon jó döntésnek bizonyult – bár az ajándékoktól roskadozó asztalok körül így nagy volt a tömeg. A rendezvény sikere nagymértékben függ a megnyerhető ajándékoktól, ezért külön köszönet segítőinknek, akik a nehézségek ellenére kitartanak rangot kivívó eseményünk segítése mellett. A szervezésben résztvevő intézmények mindegyike és azok alkalmazottjai társadalmi munkában végezték tevékenységüket és szabadidejükből áldoztak a méltó megemlékezésre.
Rendezvényünk ismét nagyon sikeresnek mondható, hiszen a hirtelen rosszra forduló idő ellenére is összességében közel 450 fő tisztelt meg jelenlétével – vagy aktív részvételével.

Helyezettek:
Óvodás lányok: Óvodás fiúk:
1. Bujdosó Réka – Kavicsos Óvoda Székely Szilárd – Kavicsos Óvoda
2. Parlagi Regina – Kavicsos Óvoda Oláh Vincze – Klapka Óvoda
3. Pásztor Réka – Kavicsos Óvoda Mázás András – Micimackó Óvoda

Alsós lányok: Alsós fiúk:
1. Mázás Piroska – Kolozsvár Árvai Márk – Czabán
2. Tóth Szofi – László Gyula Vilmánszky Marcell – László Gyula
3. Parlagi Róza – Méri Szent Fülöp Pisiák Ágoston – László Gyula

Felsős lányok: Felsős fiúk:
1. Czagány Dóra – László Gyula Pál Bence – László Gyula
2. Mázás Fruzsina – Kolozsvár Pfeffer Roland – László Gyula
3. Kovács Réka – László Gyula Oláh Gergő – László Gyula

Középiskolás lányok: Középiskolás fiúk:
1. Soós Edina – László Gyula Faludi Gábor – László Gyula
2. Hornyák Cintia – László Gyula Erényi Lénárd – László Gyula
3. Gugyella Bernadett – László Gyula Kovács Bence – László Gyula

Felnőtt nők: Felnőtt férfiak:
Ungerné Lénárt Szilvia Varga András
Szilágyi Anikó Lászlófi István
Gersteinbein Éva Tóth Attila

A rendezvényt támogatók: László Gyula Gimnázium és Általános Iskola, 56-os Szövetség XV. ker. Szervezete, Czabán Általános Iskola, Szatmári Ízek Kft., Kavicsosi Deák Alapítvány, Kavicsos DSE, Pálmai Cukrászda, Márka Üdítőgyártó Kft., László Gyula Iskola – Büfé, Junior Vendéglátóipari Kft., Hajtány Kerékpárszervíz, Újpalota Gyógyszertár, Hartel Üzletház, OTP Magánnyugdíjpénztár, Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete, XV. ker. Rendőrkapitányság