Menu

103
(képes beszámoló a cikk végén)

2009.03.07.

Lufiból, gombócból, bukfencből nem kevés a 103, ám, ha valaki boldogan éli meg a 103. születésnapját, akkor ez nem is olyan sok. Vendég Ferencné Mária ugyanis most is mosolyogva várta az őt köszöntőket.

A Testvériség téren élő néni lakásába lépve a 103-as számot megformáló lufik mellett a családtagok, barátok várták Hajdu László polgármestert, dr. Nagy Antal jegyzőt, Mihályi Zoltánt, a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnökét, és Kovácsné Márkus Évát, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetőjét.
Az elmúlt években mindig február végén, Mária néni születésnapján ellátogattunk hozzá köszöntésére. Mária néni ugyanis 1906. február 24-én született. Eddig kétlaki életet éltek lányával, Klárival, akinek a Károly körúti lakásában voltak telente, ám most Mária néni unokája lakik ott.
Az elmúlt egy év, amióta nem láttuk Mária nénit, nem volt olyan felhőtlen. Ugyanis sokat betegeskedett ő is és Klári is. Hetekig volt az ünnepelt a nem messze található otthonban, ahol az ott dolgozó Villő gondoskodott róla. Sőt, szintén abban az otthonban volt akkor is, amikor a MÁV-telepen található lakás felújítása folyt. Szerencsére épp ott tartózkodott akkor is, amikor rosszul lett és kórházba került (pacemakert ültettek be). Szerencsére, azonban már lábadozik Mária néni, aki lányával együtt köszönetet mondott a sok segítségért az önkormányzatnak és külön Kovácsné Márkus Éva osztályvezetőnek.
Mária néni a hagyományoknak megfelelően elismerő oklevelet, virágcsokrot, tortát és ajándékot kapott, aminek nagyon örült.
Kívánjuk, hogy ugyanilyen jó egészségben köszönthessük a jelenlegi legidősebb kerületi polgárt jövőre is, a 104. születésnapján!

Kapcsolódó cikkek


Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló