Menu

101 évesen gyógyszer nélkül
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.01.27.

Polacsek Józsi bácsi éppen százegy évvel ezelőtt, 1906. január 23-ról 24-re virradó éjszaka látta meg a napvilágot. Milyen régen, s mennyi minden történt azóta. Józsi bácsi azonban a háborúkat, a sok-sok viszontagságot is átélve családja körében ma békességben, szeretetben tölti napjait Rákospalotán, a Kanizsai Dorottya utcában.

E szép évforduló alkalmából azonban számos látogató érkezett hozzá, s köztük születésnapján Hajdu László polgármester, Király Csaba alpolgármester és Kovácsné Márkus Éva, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetője, akik ajándékokkal érkeztek.
Amint a köszöntésén is elhangzott, Józsi bácsi jelenleg a kerület legidősebb férfije.
-Nagy családban nőttem fel, hiszen nyolcan voltunk testvérek (négy fiú és négy lány). S bár a második világháború idején a családom nagy része odaveszett, de a húgom 98 évesen hunyt el, míg a nagymama 106 évesen halt meg Zsolnán- mondta Józsi bácsi.
Polacsek József Vas megyében születte, s onnan került Újpestre, ahonnan 10-12 éves korában költöztek Rákospalotára, az Eötvös utcába, majd sok-sok évvel ezelőtt épült fel ez a ház a Kanizsai Dorottya utcában, ahol mind a mai napig él.
-Nagyon szerettem a focit. Sőt, nagyon sokáig rúgtam a labdát az Újpest csapatában. Ám emellett a munkát sem vetettem meg. Nyolcvan éves koromig dolgoztam. Sajnos, a feleségem már 32 éve elhunyt, fiatalon, 65 évesen, de a lányom gondomat viseli, s körbevesznek az unokák is- mondta Józsi bácsi, akiről az is kiderült, hogy minden nagyon szívesen elfogyaszt, nem válogat, csak egy baja van: ma már nem ízlik minden úgy, mint régen.
-Mindennek valahogy ugyanaz az íze-mondta nevetve, majd büszkén hozzátette: semmilyen gyógyszert nem szed, ám a háziorvosa gondját viseli, s rendszeresen meglátogatja.
Mindannyiunk nevében további jó egészséget és erőt kívánunk Józsi bácsinak!

Kapcsolódó cikkek











Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló