Menu

10. ünnepi Ügyes kezek verseny a Czabán Általános Iskolában

2014.11.27.

November 20-án, csütörtökön a Czabán Általános Iskolában rendezték meg a 10 évvel ezelőtt indult „Ügyes kezek” versenyt. A verseny nem titkolt célja, hogy azok a gyerekek is sikerélményhez jussanak, akik esetleg egy tanulmányi versenyen nem tudnak érvényesülni, de ügyesek, jó ötleteik vannak, tudnak csapatban dolgozni, egymásra odafigyelni.

A téma természetesen most is a tél, a karácsony. A munkadarab pedig egy háromdimenziós fali kép készítése fa alapra. Ilyen verseny  korábban  nem volt a kerületben. A kezdeti lelkesedés nem lohad, minden évben lelkesen készülnek és jönnek a versenyre az iskolából a gyerekek , más-más technikával dolgoznak a csapatok, amit jó előre megtudnak, hiszen erre gyakorolni kell. 
 
Szeptemberben továbbítják az  iskoláknak  a feladatokat. Többször tartanak a kollégáknak  felkészítést és közös gyakorlást is. Volt már üvegfestés, dekopázs technika többféle anyagra, scrapbook készítés, tűnemezelés stb.
Ezek a kreatív technikák amellett, hogy nagyon klassz dolgokat hoznak létre ,  igen fejlesztő hatásúak a gyerekek számára /finommotorika, kreativitás, együttműködési készség, alkalmazkodó készség stb./ .
 
3-4. osztályos tanulók vesznek részt  a versenyen háromfős csapatokkal, két órát dolgozhatnak  felnőtt segítség nélkül. Ebben az idei verseny kivétel volt, hiszen a csapatok 4 főre bővültek, a felkészítő pedagógusok is a csapatok tagjai voltak. 
 
A verseny helyezettjei:
 
I. helyezett: Károly Róbert Általános Iskola Angyallányok csapata: Boros Blanka Flóra, Lukics, Petra Sára, Petrán Veronika
II. helyezett: Pestújhelyi Általános Iskola Pestújhelyi virágcsokor csapata: Zsuga Szonja, Ulveczki Virág, Vörös Virág
III. helyezett: Kolozsvár Általános Iskola Kismanók csapata: Kubánda Maja, Szalkai Márton, Csizmadia Erika

A helyezettek mellett mindenki kapott  apró ajándékot, hogy ne üres kézzel térjenek haza, ez az idén több támogatónak köszönhetően egy nagyon szép ajándékcsomag volt, melyben mindenki talált magának jó pár kreatív dolgot: üvegfestéket, ablakképet, fa tolltartót, szalvétát, drótcsillagot, gyöngyöt, egy-egy erre az alkalomra tervezett és nyomatott logós ajándéktárgyat stb.

 

Támogatók voltak:  XV. kerületi Önkormányzat,  Klebelsberg Intézményfenntaró Központ Budapest XV. kerületi Tankerület, Korszerű Tudással  Alapítvány, REMO  Hobby  Nagykereskedés, a Deák utcai és a Rákos úti  Hobby bolt ,  illetve a Palotai  Papírbolt.