Menu

10 éves a Palota RSC

2004.09.29.

A gálán Bodóné Balogh Beatrix, csapatkapitány és egyben az iskola testnevelő tanára köszöntötte a részt vevőket: a Palota RSC felnőtt, junior, serdülő, gyermek, mini és előkészítő csapatait, a gálán részt vendégként részt vevő XI.kerületi Lágymányosi TC röplabda csapatát, valamint az ünnepen jelen lévő Hajdu László polgármestert, Lindner Gusztávot, az OMIS osztályvezetőjét, Brett Ildikót, az OMIS osztály sportvezetőjét, Géczi Istvánt, az Ifjúsági és Sportközpont igazgatóját, Molnár István elnök-igazgatót, Rákos Jánosnét, a szakközépiskola igazgatóját, Körösfőy Lászlót, a MRSZ elnökét, Patinszki Andreát, a XV.kerületi Tehetséggondozó Műhely szakmai vezetőjét, majd egyperces néma felállással emlékeztek a sportvezető Budai Péterre a jelenlévők, aki nemrégiben hunyt el. Kovács Kata kilencedikes tanuló Coubertin Óda a sporthoz című versből mondott el egy részletet, majd Hajdu László ünnepi köszöntőjére került sor, aki beszéde elején évszámokban fejezte ki, hogy milyen évfordulókat ünnepel az iskola: 75 éves az iskola, 40 éves a Bogáncs utcai iskola, 20 éves a Vácrátót téri óvoda, 10 éves a tornacsarnok és 10 éves a Palota Röplabda SC.

– Külön szeretnék két embert köszönteni: Szalayné Sebők Évát, a kerület díszpolgárát, aki erején felül teljesített és aki nélkül ez a csapat nem lett volna ilyen jó illetve Bánhegyi Istvánnét, aki együtt él a sporttal. Külön köszöntöm a gyerekeket és szüleiket, hogy közösen ünnepelhetjük az NB I-be jutást. Egy kis ajándékot hoztam a születésnapra: egy hatalmas ajándékkosarat és mindenki számára teljesen új mezt, még az edzőknek is- mondta nevetve a polgármester.

Molnár István, aki nemcsak elnök-igazgatóként, hanem az egyesület elnök-helyetteseként is szólt az ünneplőkhöz:

– Szerencsés ember vagyok, mert én ugyan nem vagyok olyan tehetséges, mégis én is hozzájárulhattam ahhoz, hogy egy NB I-es csapat jött létre. Én is a csapat része vagyok. Emlékszem, először jöttünk haza Olaszországból és mindenki a határátlépést követően telefonon értesült arról, hogy melyik főiskolára, egyetemre nyert felvételt. Azt hittük, akkor szétesik a csapat, de nem így lett és itt az utánpótlás is. Gratulálok nektek!- mondta Molnár István, majd ő is ajándékokat adott át Éva néninek, Kati néninek, Éva néni férjének.

– Köszönöm, hogy itt lehetek- mondta Körösfőy László, az MRSZ elnöke. Tíz év az emeber életében nem kis idő. Palota példája mutatja, hogy mit lehet tíz év alatt elérni. Kell ehhez egy röplabdát szerető megszállott ember, kell egy segítő, kell a kerület első emberének segítsége és kell az iskolaigazgató. Van egy nagyszerű csapat: láttam, hogyan jutottak fel az NB I-be, és látom az utánpótlást. Szerintem nem is olyan rossz a röplabda sport az országban.

– Meg vagyok hatódva, mert ünnepelni nagyon jó érzés- tette hozzá Szalayné Sebők Éva, egyesületi elnök. Szeretném megköszönni ezt a családot. A családba azért jönnek, mert szeretnék megismerni és a végén játszani ezt a sportot. De nekünk is vannak elvárásaink, egymásra kell figyelni az edzésektől egészen a játékokig és győzni kell. De mindehhez pénz is kell. Köszönet a XV.kerületi Önkormányzatnak, a Károly Róbert Alapítványnak, a sok segítőnek ezért. A legnagyobb eredmény, hogy az NB I-be bejutottunk. Szeretném a családomnak megköszönni a sok segítséget.

Ezután az egyesületi elnök ajándékot adott át Hajdu Lászlónak, Brett Ildikónak, Molnár Istvánnak, Bánhegyi Katalinnak, Rákos Jánosnénak, Géczi Istvánnak, Lindner Gusztávnak illetve Veres testvéreknek, Krisztinának és Gabriellának, akik nyolc évesen tíz éve a Palota RSC-ben kezdtek el röplabdázni.

A sok-sok köszöntő és ajándékozás után következett a gála, melyen szoros küzdelemben 2:1-re a Palota RSC nyert a Lágymányosi TC ellen.