Menu

Figyelem! Éjszakai munkavégzés a Drégelyvár utcai felüljárón

2021.04.12.

A következő napokban a vasúti sínek feletti részen folyik a munka. Az okozott kellemetlenség miatt minden érintett megértését kérjük!

Folyamatosan zajlik a munka az Újpalota közlekedése szempontjából nélkülözhetetlen Drégelyvár utcai felüljárón annak érdekében, hogy a tervezett időben visszakaphassák a hidat az itt élők.

Ennek keretében most kellemetlenséggel járó, de nélkülözhetetlen munkafázis következik: április 12-től előreláthatóan május végéig több szakaszban éjszakai munkavégzés folyik majd. A felújítási munkák egy részét ugyanis a vasút felett vágányzár alatt tudja a kivitelező cég elvégezni. A munkálatok éjszakánként éjjel fél 11 és hajnal fél hat között folynak majd.

A környéken élőktől megértést és türelmet kérünk – annak az érdekében, hogy a felüljáró felújítása a tervezett időben zárulhasson le.

Nemrég hírt adtunk róla, hogy folyamatosan dolgoznak a felüljárónál. A kivitelező várhatóan május végéig beépíti az acélszerkezetű támaszokat, amelyekkel megerősítik a hidat. A nyár közepéig helyreállítják a sérült betonszerkezetek felületeit, azután elvégzik a felszerkezeten a javításokat, és december végéig visszatérhet a forgalom a hídra.

Korábban pedig bemutattuk, hogyan alakult az idén 48 éves hídszerkezet megújításának folyamata.

(Cs.B.)

Fotók: Nagy Botond/XV Média