Menu

Rendőrségi munkát segítő eszközöket adtak át

2021.02.11.

Új felszereléseket vásárolt a XV. kerületi Rendőrkapitányság az önkormányzat támogatásával.

A XV. Kerület Önkormányzat önként vállalt feladatának tekinti, hogy a kerületi rendőrkapitányság munkáját  – évről évre – anyagi támogatással is segítse. Kiemelt céljai között van a kerületiek közbiztonságának megteremtése, fenntartása.

„Költségvetési lehetőségeinkhez mérten, minden évben igyekszünk a rendőrséget támogatni, ahogyan a tűzoltóságot is.
4,5 millió forint volt az az összeg, amiből a mostani beszerzés megvalósult” – mondta el Cserdiné Németh Angéla.

Az önkormányzat a beszerzésekhez nyújtott segítségen túl, minden évben kétszer, (alkalmanként 10 fő) jutalommal is hozzájárul a kapitányság dolgozóinak munkájához. A támogatásból vásárolt felszereléseket dr. Balogh Róbert r. alezredes Kapitányságvezető mutatta be a keddi sajtótájékoztatón. Az alezredes megköszönte az eszközöket, mint mondta, nagy hasznukat fogják venni a kollégái.

A szervezeti egységeken felmérték, melyek azok az eszközök, melyekre a leginkább szükség lehet, így ezúttal érintésmentes szappanadagolókat, laptopokat és alkohol tesztereket is vásároltak.

„Amikor autóra volt szükségünk arra fordítottuk, most inkább kisebb technikai eszközökre volt nagyobb szükség” – ismertette a kapitányságvezető.

2019-ben  egy Opel Corsa és egy Suzuki SX4 S Cross gépjárművek beszerzéséhez is hozzájárult  a XV. Kerület Önkormányzata.

 

 

(D.I.)
FOtó: XV Media  | Vargosz