Menu

Biztonságban a Kossuth iskolánál

2020.08.31.

Mostantól vége az áldatlan állapotoknak, a reggeli száguldozásnak a rákospalotai iskola közvetlen közelében.

„Képviselői tevékenységem immár kilenc éve alatt nem találkoztam még olyan üggyel, amelyben ennyire egyértelmű lett volna a lakossági igény” – jelentette ki Szilvágyi László (Mindenki a Tizenötödikért), a 2-es választókörzet képviselője (a fenti képen középen) hétfőn a Kossuth Lajos Általános Iskolánál Az ügy pedig az iskolához vezető szűk szervizúton eddig tapasztalható áldatlan állapotok megszüntetése volt.

Mostantól ugyanis az útszakaszra nem tudnak ráhajtani az autósok – hétfőtől egy elektromos poller állja útjukat. A földbe süllyeszthető „póznát” csak egy távirányítóval lehet működtetni, és ilyen eszközt csak a Kossuth iskola és a közeli katolikus templom kapott az önkormányzattól.

„Áldatlan állapotok uralkodtak itt, lépnünk kellett. Reggelente a gyermekeiket az iskolába fuvarozó szülők között volt olyan, aki 50-nel száguldott ezen az úton, ez nem maradhatott így. Több megoldás közül is választhattunk, az itt élőkkel erre a technológiára esett a választás.”

Az iskola vezetősége 5 távirányítót kapott annak érdekében, hogy az autóval munkába járó kollégák meg tudják közelíteni a parkolókat. Az iskolába autóval érkezőknek azt ajánlják, hogy a Kossuth utcához eső útszakaszt, hurkot használják.

Az útszakasz – ami valójában nem egy utca, hanem egy az iskolához vezető szervízút – lezárása a környék közlekedése, parkolása átszervezésének. Erről Szilvágyi László még a nyár elején beszélt részletesebben, itt olvashatják. A képviselő elmondta, elképzelhető, hogy a lezárással a környék parkolóiban nőni fog a tumultus – ha ez megtörténne, az önkormányzat kész újabb parkolók kialakítására.

https://www.facebook.com/nemethangelabp15/posts/2598915333756196

Az elektromos pollert a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Főosztálya megbízásából telepítették, a munkák során az eszköz mellett egy jelzőlámpát is ki kellett alakítani, ehhez pedig elektromos szekrényt is kellett építeni. A munkálatok összesen 4 millió forintba kerültek.

A változás biztosan hatással lesz iskola körüli közlekedésre, így a tanév első napján a közteresek a helyszínen lesznek a reggeli órákban.

(Cs.B.)

Fotó: Nagy Botond/XV. Média