Menu

Nyári napközis tábor és szünidei gyermekétkeztetés: itt vannak a részletes szabályok

2020.06.16.

Idén három helyszínen szervezi meg a napközis tábort az önkormányzat.

Az Önkormányzat 2020-ban is megszervezi a nyári napközis táborát, valamint biztosítja a nyári napközis táborban részt nem vevő iskolás gyermekek számára a napi egyszeri meleg ebédet elviteles formában.

A nyári napközis tábor, valamint a szünidei gyermekétkeztetés részletes szabályait Cserdiné Németh Angéla polgármester közleménye részletezi, amely INNEN  ÉRHETŐ EL.

A nyári napközis táborban a kerületben bejelentett lakóhellyel rendelkező gyermekek, illetve a kerületben működő iskolák első-hatodik osztályos tanulói vehetnek részt,  akik a 12. életévüket a tábor utolsó napjáig (2020. augusztus 19.) nem töltik be. Egyedi kérelem alapján – a táborvezető javaslata alapján a polgármester jóváhagyásával – vehet részt a nyári napköziben olyan gyermek, aki a tábor utolsó napjáig (2020. augusztus 19.) 14. életévét még nem tölti be, illetve az, akinek nincs a kerületben bejelentett lakóhelye, és nem is kerületi iskola tanulója.

A nyári napközis táborban részt nem vevő, a XV. kerületben bejelentett lakó-, vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen is a XV. kerületben lakó iskolás, kiskorú gyermekek számára lehetséges a szünidei gyermekétkeztetés elviteles formában.

Helyszínek:

A nyári napközis tábor és a szünidei gyermekétkeztetés elvitelének helyszínei:

  • Czabán Általános Iskola (1152 Budapest, Széchenyi tér 13.)
  • Hartyán Általános Iskola (1157 Budapest, Hartyán köz 2-4.)
  • Szent Korona Általános Iskola (1155 Budapest, Szent Korona útja 5.)

Időtartam:

  • A nyári napközis tábor 2020. június 29. hétfőtől augusztus 19., szerdáig, munkanapokon 6.30 – 17.00 óra között működik.
  • A szünidei gyermekétkeztetés 2020. június 29-augusztus 31. között, munkanapokon vehető igénybe. A meleg ebédet 11.30-14.00 óra között lehet átvenni, kizárólag saját tároló edényben.

Jelentkezés:

  • A napközis táborba jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és személyesen történő benyújtásával, valamint az étkezés megrendelésével lehet. A jelentkezési lapot az étkezés befizetésekor vagy ingyenesen étkező gyermek esetében az étkezés megrendelésekor a helyszínen kell leadni. A táborban a gyermekek számára napi háromszori étkezést biztosítunk (tízórai, ebéd, uzsonna).
  • A szünidei gyermekétkeztetés esetében személyesen kell megrendelni az étkezést.

Fontos tudnivaló:

A Palota szünidei gyermekétkeztetési kedvezmény alapján a kerületben lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező, és életvitelszerűen is itt lakó gyermekek a nyári napközis táborban ugyanazt az étkezési díjkedvezményt vehetik igénybe, amelyre a tanév során jogosultak voltak. A Palota szünidei gyermekétkeztetési kedvezmény iránti kérelmet a nyári napközis tábor kezdetét megelőző 5. napig lehet benyújtani – mely határidő elmulasztása jogvesztő – az Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodáján (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3., Ügyfélszolgálati idő: hétfő: 8.00-18.00 óráig, kedd, szerda, csütörtök 8.00-16.30 óráig, pénteken 8.00-12.30 óráig).

Ehhez benyújtandó dokumentumok:

  • Palota szünidei gyermekétkeztetési kedvezményről szóló határozat,
  • diétás étrend igénylése esetén a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet alapján kiállított szakorvosi igazolás.

A nyári napközis táborra, valamint a szünidei gyermekétkeztetéssel kapcsolatos minden fontos információ INNEN  ÉRHETŐ EL.

(Cs. B.)
Fotó: Pixabay