Menu

Telefonos alkalmazás is segíti a kerületi segítségnyújtást és védekezést a járvány idején

2020.04.28.

Egyre többen veszik igénybe a XV. kerület saját fejlesztésű mobiltelefonos applikációját segítségkérésre.

A XV. Kerület Önkormányzata azon dolgozik, hogy minden olyan kerületi lakost elérjen, akinek segítségre van szüksége a járvány alatt. Ezzel a céllal hozták létre a Budapest Tizenöt mobil telefonos alkalmazást is, amely ingyenes elérhető az APP STORE-ban és a GOOGLE PLAY áruházakban.

https://www.facebook.com/nemethangelabp15/videos/929602917473719/

 

A Budapest Tizenöt mobil alkalmazásban minden XV. kerületi lakos 0-24 órában tud segítséget kérni, bejelentést tenni. Bevásárlás, gyógyszerbeszerzés, étkezés és egyéb esetekben tud az önkormányzat segítséget nyújtani. Az Egyéb kategóriába tartozik minden olyan kérés, amit a segítségre szoruló a fennálló helyzet miatt nem tud megoldani, viszont kiemelt szükségességét érzi (például postai csekk befizetése). Az applikáció menüjében a koronavírussal kapcsolatos aktuális kerületi híreket is megtekinthetik, továbbá egyéb fontos tudnivalókat és elérhetőségeket is találnak a védekezéssel és a megelőzéssel kapcsolatban.

A letöltést követően regisztrálhatják felhasználói fiókjukat, el tudják menteni a saját adataikat, így nem szükséges minden alkalommal újból megadnia azokat. Az applikáció funkciói regisztrálás nélkül is használhatók, de ez esetben minden alkalommal meg kell adnia a bejelentéshez szükséges adatokat.

 

Tekintsék meg az applikáció használathoz segítségek nyújtó videónkat:

Mobiltelefonjukon, de akár itt is letölthetik az alkalmazást:

 

Az alkalmazáson kívül a https://segitunk.bpxv.hu oldalon is lehet online bejelentést tenni, segítséget kérni.

 

(Videó: D.I., narrátor: Szekér Gergő)