Menu

Minden, ami közterület-felügyelet

2019.05.22.

Lakossági tájékoztatón mutatja be az önkormányzat a közterületek rendjéért összeállított intézkedési tervet május 28-án, kedden az Újpalotai Szabadidő Központ Közösségi Házában.

Lakossági tájékoztatót tart a XV. kerületi önkormányzat május 28-án, kedden 17 órától az Újpalotai Szabadidő Központ Közösségi Házában (1157, Bp., Zsókavár utca 15.). A rendezvényen Németh Angéla polgármester, dr. Zsidei Kingaa Hatósági Főosztály és Horváth Attila, a Rendészeti Osztály vezetője mutatja be azt a problématérképet és intézkedési tervet, amelyet az önkormányzat szakemberei dolgoztak ki egy komplex ellenőrzés-sorozat eredményei és a lakosság visszajelzései alapján a városrész köztisztaságának és közrendjének javításáért.

Mint korábban beszámoltunk róla, az intézkedési terv értelmében átalakítják egyebek közt a közterület-felügyelői hálózatot, a rendőrök, mezőőrök közösen járőröznek majd például az adó- és vámhatóság munkatársaival, ütemterv készül az illegális hulladékkal borított területek felszámolására, ahol lehet, a behordási utakra fizikai akadályokat állítanak, és szigorúbban lépnek fel a szemetelő, a közterületek rendjét semmibe vevő kiskereskedelmi egységekkel szemben.