Menu

Felhívás szavazatszámláló bizottsági tagságra

Tisztelt XV. kerületi Választópolgárok!

Dr. Áder János köztársasági elnök 2022. április 3. napjára kitűzte az országgyűlési képviselők általános választását és országos népszavazást.

A választások lebonyolításában nagy szerepet töltenek be a szavazatszámláló bizottságok, amelyek elsődleges feladata a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése. Az eddig működő szavazatszámláló bizottságok megbízatása lejár, a szavazatszámláló bizottsági tagok mandátuma nem hosszabbodik meg automatikusan. A szavazatszámláló bizottságok új választott tagjait a Képviselő-testület választja meg.

Várunk még jelentkezéseket a szavazatszámláló bizottságba és amennyiben Ön szeretne részt venni a választási bizottság munkájában kérem, jelentkezzen szavazatszámláló bizottsági tagnak. A pandémiás helyzetre tekintettel elsősorban védettségi igazolvánnyal rendelkező, 70 év alatti választópolgárok jelentkezését várjuk, különös tekintettel arra, hogy a választás napján egész nap maszkban kell a munkában részt venni.

A szavazatszámláló bizottságnak az a Budapest XV. kerületben lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár lehet a tagja, aki szerepel a központi névjegyzékben.

A kitöltött jelentkezési lapot és összeférhetetlenségi nyilatkozatot (letölthető innen vagy átvehető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán) kérjük, 2022. február 21. napjáig juttassa el emailben a szszb@bpxv.hu e-mail-címre vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatára.

A szavazatszámláló bizottságok tagjai oktatáson vesznek részt, munkájukért tiszteletdíjban részesülnek, és a szavazást követő napon a munkavégzési kötelezettség alól mentesülnek.

Dr. Filipsz Andrea
OEVI vezető