Menu

Indul a Deák utca felújítása

2021.06.01.

Június első napján átadják a kivitelezőnek a terepet, egy hét múlva pedig indulhatnak a munkálatok. Figyelem – a forgalmi rend is változni fog!

A Rákospalotán élők és közlekedők jól tudják, hogy a nagy busz- és autóforgalomtól gyötört Deák utca megújulásra szorul. Arról már korábban írtunk, hogy a Fővárosi Önkormányzat tervbe vette az általa kezelt utca felújítását, és hogy nemrég aláírták a kivitelezési szerződést.

Most arról tájékoztatott a BKK, hogy rövidesen ténylegesen is elkezdődik a Deák utca útfelújítása a főváros beruházásában és a Budapest Közút Zrt. lebonyolításában.

A felújítás során megújul a Deák utca teljes hosszában az útpálya, a járda és biztonságosabb lesz az buszmegálló használata is, valamint a gyalogos-átkelőhely is létesül a Fő úti csomópontban. Az utcához csatlakozó mellékág – ahol az autók és a buszok fordulnak a felüljáró felé – is megújul a Hubay Jenő térig.

  • A munkaterület átadása: 2021. június 1., kedd
  • A munkakezdés időpontja: 2021. június 7., hétfő
  • A munka várható befejezése: 2021. október 28.

Az építés ideje alatt megváltozik három alkalommal a forgalmi rend. Emiatt kérjük, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

A munkák megkezdésével egy időben a Deák utca egyirányú lesz a Hubay Jenő tértől a Fő út felé. A munkák előrehaladásáról, valamint a közösségi közlekedést érintő változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

A felújítási munkák miatt türelmet és megértést, az esetleges kellemetlenségekért elnézést kér a beruházó és a kivitelező.

(Cs.B.)