Menu

Hazatért a lelkipásztor

2007.03.11.

Március 1-jén, 54 éves korában elhunyt Kiss Domokos, református lelkipásztor, a Rákospalota-Újvárosi Református Egyházközség lelkésze, a XV. kerület Díszpolgára.

A lelkész igazán sokoldalú tevékenységet folytatott, hiszen amellett, hogy lelkészi hivatásának eleget tett, közösségteremtő munkáját nemcsak az egyházközség életében végezte, hanem az 1990-1994 közötti önkormányzati ciklusban helyi képviselőként is tette a dolgát. Ezen időszak alatt a Szociálpolitikai Bizottság elnökeként is dolgozott.
Ám emellett újságíróként is tevékenykedett: a Reformátusok Lapja című országos hetilapban, az Egyház ás Világ című lapban (melynek felelős kiadója és szerkesztője volt), az Életjelben és a Hitel című lapban számos publikációja látott napvilágot.
Kiss Domokos életpályája a Teológiai Főiskola elvégzését követően Újpest Belsővárosának református lelkészeként kezdődött, majd 28 évvel ezelőtt, 1979-ben került át Rákospalotára, ahol 1982-ben a korábbi lelkész, Pintér István lelkész váratlan halála után lett az egyházközség lelkésze.
Az elmúlt közel három évtized alatt tevékenyen részt vett a Rákospalota-Újvárosi Refomátus Egyházközösség Arany János utcai gyülekezeti házának rekonstrukciójában, az itt található református templom felújításában, majd 1994-ben a MÁV-telepi református templom újjávarázsolásában. Munkájáért, tevékenységéért 2003. október 23-án a XV. kerület Díszpolgára lett.
Kiss Domokost felesége mellett három gyermeke, testvérei, családtagjai, volt iskolatársai, barátai, a Tinnye-Piliscsabai Egyházközség, a XV. kerületi Önkormányzat, valamint a Rákospalota-Újvárosi Református Egyházközség hívei gyászolják.
Hamvait március 31-én, szombaton 11 órakor helyezik örök nyugalomra a Rákospalota-Újvárosi Református Egyházközség Magyar Sáfárság Temploma urnatemetőjében (XV. kerület, Rákos út- Arany János utca sarok).