Menu

Polgárőrséggel a közbiztonságért

2007.03.11.

Március 3-án hagyományos évértékelő közgyűlését tartotta a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége. A program a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály Hungária körúti tanácstermében volt, melyen a XV. kerület részéről többek között Hajdu László polgármester, Minyóczky Árpád, a XV. kerületi Rendőrkapitányság helyettes vezetője is részt vett.

Miután Zsombor György, a BPSZ elnöke értékelte a fővárosi polgárőrök 2006. évi teljesítméynét, dr. Túrós András altábornagy, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke szólt az egybegyűltekhez.
Amint elmondta, az országos adatok ismeretében a fővárosi polgárőrök élen járnak a szolgálatokban. Ám azt hozzátette, hogy amíg vidéken az önkormányzatok partnerüknek tekintik a polgárőrséget, addig Budapesten több olyan városrész is van, ahol semmilyen támogatást nem kapnak apolgárőrök a kerülettől. Ennek ellenére azonban szép eredményt mutatnak fel, eredményesen működnek.
Danielisz Béla bűnmegelőzési tanácsnok, a Fővárosi Közgyűlés Városrendezési Bizottságának elnöke szintén elismerően nyilatkozott a BPSZ munkájáról és hozzátette, hogy jó lenne, ha egyszer a Fővárosi Közgyűlés előtt is beszámolna eredményeiről a BPSZ. Danielisz Béla elmondta, hogy mivel az idei év első hónapjainak tapasztalata alapján megnőtt a vagyon elleni bűncselekmények száma a korábbiakhoz képest, így ennek a bűncselekménynek a visszaszorítására szánják az idei évet.
-Húszmillió forintos pályázati kerettel rendelkezünk, melyből természetesen a budapesti polgárőrségek is részesülhetnek- mondta.
Miután a BPSZ társszervezetei (FKFV Rt., Magyar Közút Kht.) szintén rövid értékelést adott, a BPSZ vezetősége díjakat és elismeréseket adott át.
Az „Év kiváló Önkormányzata” plakettet kapta a XIV. kerületi és a XXI. kerület Önkormányzata, míg a „Polgárőrséggel a közbiztonságért” díjat vehette át a XV. kerületi és a XVIII. kerületi önkormányzat képviselője.