Menu

Konferencia a kis-és középvállalkozóknak
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.03.04.

A BKIK. VI. – VII. – VIII. – X. – XIII. – XIV. – XV. kerületi tagcsoportjai és az Egalité Egyesület március 1-jén konferenciát rendezett a kis- és középvállalkozások uniós felzárkóztatásával összefüggő kormányzati gazdasági elképzelések témakörében.

A konferencia célja volt, hogy a vállalkozók első kézből kapjanak információkat és válaszokat az őket érintő kérdésekre.
A zuglói helyszínen történt eseményeket Lowescher Vilmos, a BKIK XV. kerületi Tagcsoportjának elnöke, s a program egyik szervezője így foglalta össze:
-A konferencián közel háromszáz vállalkozás vett részt. A rendezvény nem titkolt célja volt egyfajta magyarázat, kilábalási út bemutatása a magyar gazdaság alapjaiként számon tartott kis-és középvállalkozások nehéz helyzetére. Ugyanis ez a réteg teszi ki a magyarországi vállalkozások 96 %-át, akik mintegy 2,5 millió embert foglalkoztatnak. Ez az aktív réteg pénzügyileg érzékeny és ezért erősen érdeklődő a társadalmi folyamatok iránt. Így péládul érdeklődik az iránt, hogy a lehetséges uniós forrásokból milyen módon részesülhet. Ezen a rendezvényen nem csak a vállalkozások, de a Kormány is szembesülhetett a tényekkel. A vállalkozók kérdései sűrű jegyzetelésre ingerelték az előadókat. Csak remélni tudjuk, hogy figyelembe veszik felvetéseinket és kritikáinkat hasznosítani tudják munkájukban mindnyájunk érdekében- mondta.
S hogy kik tartottak előadást?
Dr Vadász György a BKIK általános alelnöke egy általános tájékoztatót, bevezetőt tartott, majd ő volt a nap folymán elhangzott előadások moderátora.
Veres János pénzügyminiszter a jelenlegi adó és járulékpolitika változásának irányairól tartott előadást, valamint elmondta, hogy milyen kormányzati elképzelések vannak a járulékfizető társadalmi réteg szélesítésére.
Dr. Novák Csaba GOP IH főigazgató fejlesztéspolitikai kormánybiztos a a vállalati szféra számára lehetséges 2007-2013 közötti fejlesztési forrásokról beszélt a résztvevőknek.
Dr. Székely Judit Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára a munkaügyi valamint a szakképzési kérdésekről adott tájékoztatást, míg Aladics Sándor, a Magyar Fejlesztési Bank Termékfejlesztési és Kormányzati Koordinációs Divízió vezérigazgató-helyettese Az MNF kapcsolata a KKV szektorral, jövőbeni fejlesztési irányok meghatározása címmel tartott előadást.
A nap utolsó elóadójaként Nyíregyházáról érkezett Nagy Péter vezető főtanácsos, főenergetikus, aki a magyarországi lakásépítés helyzetéről és jövőbeni lehetőségeiről, valamint ezen a területen a kis- és középvállalkozók szerepvállalásáról adott tájékoztatást.

A nap eseményeiről, előadásukról a BKIK XV. honlapján olvashatnak bővebben.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló