Menu

Ízelítő a Pécsiek költészetéből
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.03.03.

Március elsején délután ismét a kultúra kibővült a FSZEK Eötvös utcai könyvtárában, amikor is a pécsi Újhang Irodalmi Társaság és a Krúdy Kör tagjai mutatkoztak be a közönség előtt.
(képes beszámoló a cikk végén)

A pécsieket N. Benkő Erzsébet költő, a társaság vezetője, Eszes Mária költő, valamint D. Nagy László gitárművész képviselte. Utóbbi verseket is ír. A Krúdy Kör delegáltja pedig Fenyves Mária Annunziata költő, Kanizsa József költő és Tótfalvi Szilvia népdalénekes valamint Koncz Eta festőművész volt , akinek a „Virágcsendélet -tavasz a télben-” című kiállítását Kanizsa József nyitotta meg.
-Fenyves Mária Annunziata „Csillagsugárzásban” című kötetéből olvasott föl verseket,
s mint megtudtuk, nagyon nagy szeretettel foglalkozik Róna Emy életével és ennek megfelelően 2004-ben jelentette meg Róna Emy mesevilága című könyvét is- mesélte Kanizsa József. N. Benkő Erzsébet is „Simogató fénysugarak” című legújabb kötetét mutatta be, amelyben a versek mellett nagyon értékes prózai művek is megjelentek. A versek
mellett a diákok kedvéért „A fiúk” című tanulságos prózai művét is felolvasta. Eszes
Mária „Árnyékból a fényre” című kötetéből olvasott föl verseket, s ezeken a költeményeken keresztül ismerhettük meg a költőnő szerelmi líráját. D. Nagy László, aki nem csak verseket ír, de nagyon nagy szeretettel zenésíti meg kortárs költők versét is, most itt N. Benkő Erzsébet és saját megzenésítette verseit adta elő, majd a „Mecseki szelek szárnyán” című nemrég megjelent verses kötetéből olvasott föl szemelvényeket.
Az esten Kodály Zoltánra emlékezett Tófalvi Szilvia népdalénekes, aki több Kodály
dallal is elkényeztette a közönséget. A diákok közül pedig Hermann Lilla, a Kossuth NOK diákja adott elő egy népdalt igazán csengő hangon- mondta Kanizsa József, aki Porubszky Ildikó „Fürge fürkész útrakész” című gyermekvers kötetből a márciusi versek közül olvasott fel néhányat.

Kapcsolódó cikkek










Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló